Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Food & Beverage: nieuw recept voor retail

Arjen Boesveldt

International Partner

Telefoon +31 208002035

Contact

Onderstaand is een samenvatting

Retail in Nederland komt vandaag de dag niet meer weg met een patatje mayonaise of een broodje kaas in het winkelgebied. De consument en zijn veranderende winkelen  koopgedrag hebben de Retail sector opgeschud en food-gerelateerde Retail heeft een onmisbare rol verworven in de Nederlandse winkelstraten. In tegenstelling tot wat soms wordt beweerd, is de fysieke winkel mede hierdoor meer levend dan ooit. Wat wezenlijk is veranderd, is hoe het fysieke ‘verkoopkanaal’ – de winkel – wordt gebruikt door de consument in combinatie met de customer experience die wordt ervaren in het totale winkelgebied. 

In dit trendrapport van Cushman & Wakefield wordt de opkomst van Food & Beverage (F&B) in het Nederlandse winkellandschap in kaart gebracht. F&B is hierin gedefinieerd als: alle eet- en drinkgelegenheden die een plaats innemen tussen detailhandel en horeca die expliciet is gericht op het winkelend publiek in het betreffende gebied. Het rapport geeft de groei in cijfers weer en brengt de ontwikkeling van deze trend over de afgelopen tien jaar in beeld.