MAIN STREETS ACROSS THE WORLD 2015/2016

Justin Taylor

Head of EMEA Retail

Telefoon +44 207 152 5198

Contact

Onderstaand is een samenvatting

In het rapport ‘Main Streets Across the World’ worden meer dan 500 exclusieve winkelstraten van over de hele wereld gerangschikt op basis van huurprijzen. Hiervoor maakt Cushman & Wakefield gebruik van eigen gegevens. Uit de 27ste editie van het rapport blijkt dat de huren in 35 procent van de exclusieve winkelstraten wereldwijd zijn gestegen, dit ondanks de groeiende mondiale onzekerheid van de afgelopen twaalf maanden.

De Avenue des Champs Élysées in Parijs blijft de duurste winkelstraat in Europa, met een gemiddelde huurprijs van € 13.255 per m2 per jaar. De Franse winkelstraat wordt op de voet gevolgd door New Bond Street in Londen, waar de gemiddelde huurprijs € 12.762 per m2 per jaar bedraagt. Wereldwijd staan deze winkelstraten op respectievelijk de derde en de vierde plek, achter Causeway Bay in Hongkong (€ 23.178 per m2 per jaar) en Upper 5th Avenue in New York (€ 33.812 per m2 per jaar).

In Nederland behield de Amsterdamse Kalverstraat de positie van duurste winkelstraat van het land. Met een top huurprijs van circa €2.900 per vierkante meter per jaar ligt de tophuur in Amsterdam ver boven de hoogste huurprijs die in andere Nederlandse steden betaald wordt. Amsterdam is daarnaast een van de weinige Nederlandse steden die zich het afgelopen jaar heeft weten te onttrekken aan de landelijke trend van dalende huurprijzen.