Bekijk al het vastgoednieuws - Cushman & Wakefield

 • Cushman Wakefield benoemt Eric van Dyck tot Chairman EMEA Capital Markets

  Cushman & Wakefield heeft Eric van Dyck benoemd tot Chairman EMEA Capital Markets ter ondersteuning van de groei binnen de EMEA-regio.

  Capital Markets specialist Van Dyck is afkomstig van Redevco B.V. waar hij in 2010 begon als Chief Operations Officer (COO) en later Chief Investment Officer (CIO) werd. In de jaren daarvoor werkte hij 27 jaar bij Cushman & Wakefield als Managing Partner van de Belgische organisatie en bestuurslid.  Van Dyck start op 12 februari weer bij Cushman & Wakefield en blijft als niet uitvoerend bestuurslid eveneens verbonden aan Leasinvest.
  Lees meer

 • 2018: Werk aan de winkel

  Wereldwijd is en blijft Nederland de populairste bestemming voor vastgoedbeleggers. Ons land is veilig, zowel politiek als economisch stabiel en vastgoed is hier relatief goedkoop. Dat is in 2017 ook bevestigd met een nieuw record beleggingsvolume dat rond de 20 miljard zal uitkomen, een stijging van 30 procent waarvan ongeveer 65% is gerealiseerd door buitenlandse beleggers. In 2018 zal dat niet anders worden, de interesse van buitenlandse partijen blijft gericht op Nederland, in alle asset classes. Zeker voor 2018 en 2019 geldt dat er op de vastgoedbeleggingsmarkt flink wat werk aan de winkel is omdat de holding period van buitenlandse partijen de komende twee jaar gaat aflopen.  De investeringsvolumes zullen de komende jaren dan ook in alle asset classes onevenredig hoog zijn want ook de bereidheid van financiers is groot. We gaan zien dat de focus steeds meer wordt verlegd, door het tekort aan product zullen steeds meer alternatieve asset classes worden overwogen of zal er meer geografische spreiding zichtbaar zijn.
  Lees meer

 • Studentenhuisvesting: een groeiende asset class

  Hoe interessant is het om te investeren in studentenhuisvesting? Op welke manier ontwikkelt de markt en waar liggen kansen? Naast de veranderende wens van studenten, hebben verhuurders te maken met wetsbepalingen. Juist in die combinatie liggen wellicht de beste kansen voor beleggers. Om meteen de toon te zetten: de beleggingsmarkt voor studentenhuisvesting wordt een volwaardige asset class naast de gebruikelijke asset classes zoals woningen, kantoren, retail en bedrijfsruimten met een toenemende vraag naar goed product van zowel particuliere als institutionele beleggers uit binnen- en buitenland. Tijd om de markt en de specifieke kenmerken van deze groeiende asset class op een rij te zetten. Want voor wie innovatief is zijn er kansen en mogelijkheden genoeg.

  Door: Thijs Konijnendijk, Wessel van Loon en Eric Maarschalk, Cushman & Wakefield
  Lees meer

 • Hong Kong duurste kantoorlocatie ter wereld

  Londen zakt naar de tweede plek op de wereldwijde ranking maar blijft met $22.665 per kantoorwerkplek twee keer zo duur als kantoorsteden Parijs en Frankfurt
  Amsterdam staat 56ste op de wereldwijde ranking met $6.400 per kantoorwerkplek
  Gemiddelde jaarlijkse kosten per werkplek stijgen wereldwijd met 1,5 procent
  Nieuwe manieren van werken en de snelle opkomst van technologische innovaties zullen naar verwachting de toekomstige ranking opschudden  Lees meer

 • Nieuwe Leiderschapsbenoemingen Cushman & Wakefield

  Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat John Forrester is benoemd tot Global President. Forrester wordt opgevolgd door voormalig Head of UK & Ireland Colin Wilson die is benoemd tot Chief Executive Officer Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Beide benoemingen zijn per 1 december 2017.
  Lees meer

 • Winkelcentrumontwikkelingen Europa

  Nederland in Europese top 10 van nieuwe winkelcentrumontwikkelingen
  Totaaloppervlak winkelcentra in Europa bedraagt circa 160,8 miljoen m2 met een pijplijn van 6,8 miljoen m2 tot en met 2018
  Toegenomen focus op uitbreiding en herontwikkeling van bestaande centra
  Lees meer

 • Roel Timmermans finalist voor de Young Talent Award 2017

  Tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres dat plaatsvond op donderdag 20 april, zijn de finalisten bekendgemaakt van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2017. 
  Lees meer

 • Blog: De commercieel vastgoedadviseur als absolute must

  Na in mijn eerste blog stil te hebben gestaan bij de kracht van de stad, ga ik in deze tweede in op de kracht van de commercieel vastgoedadviseur.
  Lees meer

 • Blog: De stad als Walhalla

  Vastgoed is nergens zo succesvol als in de grote steden en daarbinnen nergens zo booming als in Amsterdam. Dit heeft alles te maken met urbanisatie: de grote exodus naar steden.
  Lees meer

 • Kalverstraat bijna twee keer zo duur als Lijnbaan

  Net als in het spel Monopoly is de Kalverstraat in Amsterdam de duurste winkelstraat van Nederland. Het kost daar jaarlijks 3000 euro om een vierkante meter te huren, blijkt uit cijfers van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. Dat komt neer op zo'n 25.000 euro per maand voor een winkel van 100 vierkante meter.
  Lees meer

 • Barzien Khoshbakht genomineerd voor NRW Sciptieprijs

  De commissie Research & Educatie van NRW heeft Barzien Khoshbakht uitgeroepen tot een van de kanshebbers voor de NRW Scriptieprijs. Met de Scriptieprijs wil NRW jong talent een platform bieden om zich te presenteren aan de markt.
  Lees meer

 • De Chinezen komen helemaal niet

  Hoe actief ze ook zijn, tot nu toe halen de Chinezen hun neus op voor ons vaderlands commercieel vastgoed.
  Lees meer

 • Arjen Boesveldt op PROVADA TV over het succes van winkelgebieden

  Arjen Boesveldt participeerde tijdens PROVADA 2015 in een debat over de toekomst van het Nederlandse retaillandschap. Kernvraag was hoe we het Nederlandse winkellandschap gezond kunnen houden. Onderwerpen die zijn besproken zijn onder meer consumententrends, winnende retailconcepten en vooral samenwerking tussen alle stakeholders om tot een goed functionerend winkelgebied te komen.
  Lees meer