Pagina 1 van 2 Volgende
 • groeiend tekort geschikte seniorenwoningen

  De groep 80-plussers groeit fors de komend decennia. Levensloopbestendige woningen voor thuiswonende senioren die geen permanente zorg nodig hebben, krijg het minste aandacht terwijl het tekort op de woningmarkt juist in dit segment het sterkst stijgt. Een sterke inzet op publiek-private samenwerking is nodig.
  Lees meer

 • Steden moeten groeien maar ook bloeien

  Door urbanisatie op internationale schaal, wonen er in 2050 naar verwachting zo’n 6 miljard mensen in steden, of op z’n minst 70 procent van de totale wereldbevolking. In Nederland ligt dat percentage nu al op 70 procent. De stad wint dus enorm aan populariteit als bruisende en creatieve plek. Ook ouders met jonge kinderen blijven vaker dan in het verleden in de stad wonen. Ruimtelijke vraagstukken zijn nauw verweven met demografische ontwikkelingen en we zien dan ook dat ‘de trek naar de stad’ leidt tot forse verdichting van onze steden. 
  Lees meer

 • Provada 2018


  Lees meer

 • Wereldwijd geinvesteerd kapitaal in commercieel vastgoed vooral afkomstig uit Azie

  Uit de nieuwste editie van de Global Investment Atlas 2018 van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield blijkt dat over 2017 het hoogste wereldwijde investeringsvolume ooit is bereikt met een totaal geïnvesteerd vermogen van $1.620 miljard tegen $1.430 miljard in 2016. De onderzoekers verwachten wereldwijd een verdere stijging van het investeringsvolume in 2018. Ook Nederland registreerde over 2017 een investeringsrecord in commercieel vastgoed, anders dan de wereldwijde trend wordt verwacht dat het investeringsvolume in Nederland onder het niveau van 2017 zal blijven. De Global Investment Atlas 2018 - door Cushman & Wakefield gelanceerd op de internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes – analyseert de wereldwijde beleggingsactiviteiten over 2017 en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen op de wereldwijde vastgoedbeleggingsmarkt van het lopende jaar.

  Lees meer

 • Cushman Wakefield benoemt Eric van Dyck tot Chairman EMEA Capital Markets

  Cushman & Wakefield heeft Eric van Dyck benoemd tot Chairman EMEA Capital Markets ter ondersteuning van de groei binnen de EMEA-regio.

  Capital Markets specialist Van Dyck is afkomstig van Redevco B.V. waar hij in 2010 begon als Chief Operations Officer (COO) en later Chief Investment Officer (CIO) werd. In de jaren daarvoor werkte hij 27 jaar bij Cushman & Wakefield als Managing Partner van de Belgische organisatie en bestuurslid.  Van Dyck start op 12 februari weer bij Cushman & Wakefield en blijft als niet uitvoerend bestuurslid eveneens verbonden aan Leasinvest.
  Lees meer

 • 2018: Werk aan de winkel

  Wereldwijd is en blijft Nederland de populairste bestemming voor vastgoedbeleggers. Ons land is veilig, zowel politiek als economisch stabiel en vastgoed is hier relatief goedkoop. Dat is in 2017 ook bevestigd met een nieuw record beleggingsvolume dat rond de 20 miljard zal uitkomen, een stijging van 30 procent waarvan ongeveer 65% is gerealiseerd door buitenlandse beleggers. In 2018 zal dat niet anders worden, de interesse van buitenlandse partijen blijft gericht op Nederland, in alle asset classes. Zeker voor 2018 en 2019 geldt dat er op de vastgoedbeleggingsmarkt flink wat werk aan de winkel is omdat de holding period van buitenlandse partijen de komende twee jaar gaat aflopen.  De investeringsvolumes zullen de komende jaren dan ook in alle asset classes onevenredig hoog zijn want ook de bereidheid van financiers is groot. We gaan zien dat de focus steeds meer wordt verlegd, door het tekort aan product zullen steeds meer alternatieve asset classes worden overwogen of zal er meer geografische spreiding zichtbaar zijn.
  Lees meer

 • Studentenhuisvesting: een groeiende asset class

  Hoe interessant is het om te investeren in studentenhuisvesting? Op welke manier ontwikkelt de markt en waar liggen kansen? Naast de veranderende wens van studenten, hebben verhuurders te maken met wetsbepalingen. Juist in die combinatie liggen wellicht de beste kansen voor beleggers. Om meteen de toon te zetten: de beleggingsmarkt voor studentenhuisvesting wordt een volwaardige asset class naast de gebruikelijke asset classes zoals woningen, kantoren, retail en bedrijfsruimten met een toenemende vraag naar goed product van zowel particuliere als institutionele beleggers uit binnen- en buitenland. Tijd om de markt en de specifieke kenmerken van deze groeiende asset class op een rij te zetten. Want voor wie innovatief is zijn er kansen en mogelijkheden genoeg.

  Door: Thijs Konijnendijk, Wessel van Loon en Eric Maarschalk, Cushman & Wakefield
  Lees meer

 • Hong Kong duurste kantoorlocatie ter wereld

  Londen zakt naar de tweede plek op de wereldwijde ranking maar blijft met $22.665 per kantoorwerkplek twee keer zo duur als kantoorsteden Parijs en Frankfurt
  Amsterdam staat 56ste op de wereldwijde ranking met $6.400 per kantoorwerkplek
  Gemiddelde jaarlijkse kosten per werkplek stijgen wereldwijd met 1,5 procent
  Nieuwe manieren van werken en de snelle opkomst van technologische innovaties zullen naar verwachting de toekomstige ranking opschudden  Lees meer

 • Nieuwe Leiderschapsbenoemingen Cushman & Wakefield

  Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat John Forrester is benoemd tot Global President. Forrester wordt opgevolgd door voormalig Head of UK & Ireland Colin Wilson die is benoemd tot Chief Executive Officer Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Beide benoemingen zijn per 1 december 2017.
  Lees meer

 • Winkelcentrumontwikkelingen Europa

  Nederland in Europese top 10 van nieuwe winkelcentrumontwikkelingen
  Totaaloppervlak winkelcentra in Europa bedraagt circa 160,8 miljoen m2 met een pijplijn van 6,8 miljoen m2 tot en met 2018
  Toegenomen focus op uitbreiding en herontwikkeling van bestaande centra
  Lees meer

 • Roel Timmermans finalist voor de Young Talent Award 2017

  Tijdens het Vastgoedmarkt Trendscongres dat plaatsvond op donderdag 20 april, zijn de finalisten bekendgemaakt van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2017. 
  Lees meer

 • Jeroen Lokerse genomineerd voor Vastgoedman van het jaar 2017 Award

  Jeroen Lokerse, Head of the Netherlands Cushman & Wakefield, is één van de vijf genomineerden voor de jaarlijkse Vastgoedman van het jaar Award van Vastgoedmarkt.
  Lees meer

 • Blog: De commercieel vastgoedadviseur als absolute must

  Na in mijn eerste blog stil te hebben gestaan bij de kracht van de stad, ga ik in deze tweede in op de kracht van de commercieel vastgoedadviseur.
  Lees meer

 • Blog: De stad als Walhalla

  Vastgoed is nergens zo succesvol als in de grote steden en daarbinnen nergens zo booming als in Amsterdam. Dit heeft alles te maken met urbanisatie: de grote exodus naar steden.
  Lees meer

 • Kalverstraat bijna twee keer zo duur als Lijnbaan

  Net als in het spel Monopoly is de Kalverstraat in Amsterdam de duurste winkelstraat van Nederland. Het kost daar jaarlijks 3000 euro om een vierkante meter te huren, blijkt uit cijfers van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. Dat komt neer op zo'n 25.000 euro per maand voor een winkel van 100 vierkante meter.
  Lees meer

 • Barzien Khoshbakht genomineerd voor NRW Sciptieprijs

  De commissie Research & Educatie van NRW heeft Barzien Khoshbakht uitgeroepen tot een van de kanshebbers voor de NRW Scriptieprijs. Met de Scriptieprijs wil NRW jong talent een platform bieden om zich te presenteren aan de markt.
  Lees meer

Pagina 1 van 2 Volgende