Pagina 1 van 19 Volgende
 • Leegstand laag winkelhuren omhoog

  De winkelhuren in Amsterdam lopen snel op doordat er nauwelijks nog winkelruimte in de stad leegstaat. Dat komt niet door de drukte of het toerisme, maar doordat de stad en zijn inwoners veranderen.

  Lees meer

 • Causeway Bay in Hong Kong op koppositie in lijst duurste winkelstraten ter wereld

  Causeway Bay in Hong Kong heeft voor het eerst in vijf jaar Upper 5th Avenue in New York verslagen als duurste winkelstraat ter wereld. New Bond Street in Londen – de duurste winkelstraat in Europa – staat op de wereldwijde ranking op de derde plaats. De Kalverstraat in Amsterdam staat op de internationale ranking op plaats 16.

  Lees meer

 • Van marktwaarde naar economische waarde

  In een serie artikelen over het belang van economisch waarderen van vastgoed - geschreven door Tom Berkhout, professor of Real Estate aan Nyenrode Business Universiteit en Jacques Boeve, Head of Valuation & Advisory van Cushman & Wakefield - spraken beide specialisten met Hans Op ’t Veld, Head of Listed Real Estate PGGM.
  Vastgoedbeleggers zijn in toenemende mate op zoek naar duurzame waarde bij hun hold, sell of buy-beslissingen. Oftewel: zij willen grip op en begrip van de langetermijnwaarde. Hierin is de marktwaarde, misschien wel de waan van de dag te noemen, niet meer en niet minder dan een vertrekpunt. “Ik geloof ten stelligste dat een slechte portefeuille met goed management beter is dan een goeie portefeuille met slecht management”, zegt Hans Op ’t Veld. “En als je zo naar de waarde kijkt, dan is de zogenoemde ‘dagprijs’ die wordt gebaseerd op gemiddelde parameters uit het verleden, niet de beste rendementsindicatie. We kunnen er tenslotte genoeglijk van uitgaan dat bepaalde parameters op de langetermijn waarde toevoegen of juist verminderen. Als fondsbelegger gaat het dan ook om de combinatie van de huidige marktwaarde èn de toekomstige strategie: die bepalen samen de beleggingswaarde. De uitdaging is de som te maken van de marktwaarde en de waarde die je toekent aan de vastgoedstrategie. Dat moet bij elkaar opgeteld positief uitpakken.”   Lees meer

 • De nieuwe realiteit in logistiek vastgoed

  De verdere aanscherping van aanvangsrendementen voor logistiek vastgoed in combinatie met de monetaire verruiming van de ECB in 2014-2015, leidden de afgelopen jaren tot het bijzondere fenomeen dat nieuwbouw aanzienlijk interessanter was voor logistieke dienstverleners dan bestaande bouw. Huurprijzen konden door het gunstige beleggingsklimaat dalen ondanks de stijgende vraag. Ontwikkelaars konden zelfs bij een daling van de netto huurprijzen met maar liefst 20 procent, nog altijd eenzelfde nettoresultaat realiseren. Extreme voorbeelden hiervan zijn de huurprijzen op hotspots zoals Venlo en Tilburg waar de huurprijzen van EUR 50 tot 55 per m2 per jaar zijn gedaald naar inmiddels EUR 40 per m2 per jaar of soms zelfs lager. Dat is verleden tijd, achterhaald en ingehaald. Niet alleen voor nieuwbouw maar ook voor bestaand logistiek vastgoed stijgen de huurprijzen al en het einde ervan is nog niet in zicht. Uiteraard gelden er wel wat regionale verschillen.

  Lees meer

 • Hansainvest Real Assets koopt PM2 logistieke portefeuille in Rotterdam-Maasvlakte en Moerdijk

  HANSAINVEST Real Assets heeft de PM² logistieke portefeuille gekocht. De portefeuille bestaat uit 2 objecten met in totaal 70.000 m² logistieke ruimte op toplocaties in Nederland. De totale beleggingswaarde van beide objecten is circa EUR 60 miljoen. De verkoper is Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van de Dudok Groep in Dordrecht. 

  Lees meer

 • Cushman Wakefield promoveert vijf adviseurs tot associate

  Cushman & Wakefield heeft vandaag de promotie tot associate bekendgemaakt van vijf adviseurs. De gepromoveerden zijn Valentin de Graaf en Kai Veerman in het Capital Markets team, Gerda Stelpstra van Global Occupier Services, Jos Hesselink actief binnen Research en Frank Okker van het team Project & Development Services (PDS).

  Lees meer

 • Plieger koopt bedrijfsruimte in Enschede van Borghese Real Estate

  Plieger heeft een bedrijfscomplex gekocht van Borghese Real Estate aan de Spaansland 14 in Enschede. Het complex omvat circa 1.750 m² en is onderverdeeld in circa 810 m² showroom, circa 607 m² werkplaats, circa 135 m² magazijnruimte en ruim 200 m² overige ruimte. Het gebouwcomplex maakt deel uit van gebiedsontwikkeling en mobiliteitscentrum Mobiland dat door Borghese is ontwikkeld. Door deze aankoop In Enschede is de huidige locatie van Plieger aan de Diamantstraat 5 in Hengelo op de markt gebracht voor verkoop.

  Lees meer

 • Jeroen Lokerse benoemd in EMEA Executive Committee

  Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft Jeroen Lokerse, Head of Netherlands, benoemd tot lid van het EMEA Executive Committee (ExCo). Het ExCo is verantwoordelijk voor het bepalen en managen van de strategische richting van de organisatie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
  Lees meer

 • Cushman Wakefield benoemt vier nieuwe adviseurs in team industrieel vastgoed

  Derek Verlee, Emile van Doorn, Bart Spronk en Jard Rakers naar Cushman & Wakefield
  Lees meer

 • Fashionlabel Jack & Jones opent winkel in Almere

  Het Deense fashionlabel Jack & Jones opent eind dit jaar een nieuwe winkel in het centrum van Almere aan de Stationsstraat 23. De winkel heeft een vloeroppervlak van circa 195 m2 op de begane grond.
  Lees meer

 • Cushman & Wakefield neemt DZAP over

  Cushman & Wakefield maakt bekend het toonaangevende architecten en projectmanagementbureau DZAP te hebben overgenomen. Een acquisitie die de Project & Development activiteiten van Cushman & Wakefield in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) versterkt en die volgt op de overname van ADMOS in België en Luxemburg vorig jaar. De acquisitie past in de groeistrategie van de internationale vastgoedadviseur en geeft antwoord op de toenemende behoefte bij opdrachtgevers naar expertise op het gebied huisvestings- en werkplekstrategieën die bijdragen aan het verbeteren van het bedrijfsresultaat.
  Lees meer

 • Cushman Wakefield lanceert Young Professionals Excellence Program

  Cushman & Wakefield lanceert een nieuw opleidingsprogramma voor young professionals die maximaal drie jaar werkervaring hebben in commercieel vastgoed. 
  Lees meer

 • Zumo Store opent in centrum van Leiden

  Fashion retailer Zumo opent een nieuwe winkel aan de Haarlemmerstraat 168 in Leiden.
  Lees meer

 • Uniqlo opent flagshipstore in Amsterdam

  Het Japanse kledingmerk Uniqlo heeft met verhuurder Vastned Retail N.V. overeenstemming bereikt over de huur van een winkel aan de Kalverstraat/Rokin in Amsterdam. De opening van deze winkel is de entree van Uniglo in Nederland, waarmee de Japanse fashionretailer voor de introductie van het merk kiest voor lancering in onze hoofdstad.

  Lees meer

 • Gerdas bloemen verlengt huurovereenkomst in 9 straatjes Amsterdam

  Gerda’s Bloemen heeft de huurovereenkomst voor de winkel in het centrum van Amsterdam langjarig verlengd. De winkel is gevestigd aan de Runstraat 16, onderdeel van de 9 Straatjes, en heeft een vloeroppervlak van circa 70 mop de begane grond.
  Lees meer

 • Onna Beauty Lifestyle huurt in Hoofddorp

  Op vrijdag 31 augustus 2018 opent ON’NA Beauty Lifestyle in het centrum van Hoofddorp haar eerste winkel. De winkel in winkelcentrum Polderplein heeft een vloeroppervlak van circa 214 m2 op de begane grond.


  Lees meer

Pagina 1 van 19 Volgende