Pagina 1 van 21 Volgende
 • Granite REIT verhuurt XXL distributiecentrum in Rotterdam Botlek

  Granite REIT heft een distributiecentrum van circa 28.000 m2 in Distripark Botlek in Rotterdam verhuurd aan logistiek dienstverlener De Rijke Group. Het centrum omvat circa 25.000 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoorruimte en een mezzanine van circa 1.000 m2. Met de uitbreiding van dit distributiecentrum groeit De Rijke Group naar circa 85.000 m2 distributieruimte in de regio Rotterdam en is daarmee een van de meest dominante eindgebruikers in de regio.
  Lees meer

 • Panalpina consolideert luchtvrachtactiviteiten op Schiphol

  Panalpina, wereldwijd toonaangevend in expeditie en logistieke oplossingen, heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten met WDP voor de huur van een nieuw warehouse met kantoorruimte op bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. In totaal omvat de nieuwe locatie ruim 15.000 m2 warehouse inclusief kantoorruimte en 120 parkeerplaatsen aan de Incheonweg. Deze nieuwe locatie wordt het hoofdkantoor van Panalpina Nederland en voegt Perishables, Pharma en General Freight van zowel Panalpina Airflo B.V. als Panalpina World Transport B.V. samen. 
  Lees meer

 • APF International en LEtoile Properties voltooien transactie van The Avenue Building in Hoofddorp

  APF International heeft namens Fotex Holding kantoorgebouw The Avenue Building op de Scorpius 1 op bedrijventerrein Beukenhorst Zuid in Hoofddorp, verkocht aan Aviva Immo Selection die werd vertegenwoordigd door L’Etoile Properties.  
  Lees meer

 • Prologis anticipeert op logistieke groeimarkt Waalwijk met nieuw distributiecentrum op Haven Acht

  Prologis, een van de grootste aanbieders van logistiek vastgoed in de Benelux, is onlangs gestart met de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum (DC) op Bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk. Dit DC zal in totaal bijna 20.000 m2 groot worden met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 60.000 m2 onder één dak.
  Lees meer

 • MCAP (Marathon) verkoopt kantoorgebouw '5 keizers' aan Union Investment

  De Europese dochteronderneming van het in New York gevestigde Marathon Asset Management LP (‘Marathon’), heeft het prestigieuze kantoorgebouw ‘5 Keizers’ in Amsterdam verkocht aan Union Investment voor een verkoopprijs van circa € 142 miljoen. De transactie omvat een commercieel verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 15.000 m2, verdeeld over vijf aaneengesloten grachtenpanden. Cushman & Wakefield adviseerde Union Investment commercieel bij deze transactie.
  Lees meer

 • Aberdeen Standard Investments verwerft kantoorgebouw in Eindhoven

  Aberdeen Standard Investments heeft - namens European Balanced Property Fund- kantoorgebouw Kennedyplein 300 in Eindhoven gekocht van Lloyd Fonds AG. De acquisitie omvat een investeringsvolume van circa EUR 45.5 miljoen, het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 15.350 m2 en 70 parkeerplaatsen in de garage onder het kantoor.

  Lees meer

 • CW Nederland versterkt topstructuur

  Cushman & Wakefield heeft onlangs een COO, CFO en Head of Compliance benoemd voor de Nederlandse organisatie. De benoemingen maken deel uit van de nieuwe focus van de organisatie op strategisch advies en werken in partnerschap voor opdrachtgevers.
  Lees meer

 • Gramercy Europe koopt dc in Berkel en Rodenrijs

  Gramercy Europe heeft in een sale-and-leaseback transactie een distributiecentrum van Sligro in Berkel & Rodenrijs gekocht. Sligro zal het object voor een periode van ten minste 10 jaar terug huren.

  Het distributiecentrum is gevestigd op een bedrijvenpark aan de Zeppelinstraat 8 in Berkel & Rodenrijs. Het distributiecentrum is gebouwd in 2014 en uitgebreid in 2018 en heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 26.292 m² met 40 loading docks.
  Lees meer

 • Iddink Group verlengt huurovereenkomst in Leeuwarden

  Iddink Group, marktleider in educatieve dienstverlening in het voortgezet en MBO-onderwijs met de merken Iddink, Eduarte en Magister, heeft de huurovereenkomst voor de vestiging aan Wiardaplantage 17-19 in Leeuwarden uitgebreid en langjarig verlengd. Iddink Group huurt hier circa 1.631 m² kantoorruimte van de Rabobank, waarmee het gebouw volledig verhuurd is.
  Lees meer

 • Europa Capital koopt distributiecentrum in Oss

  Cushman & Wakefield heeft namens een groep particuliere beleggers een logistiek distributiecentrum in Oss verkocht aan Europa Capital. Het investeringsvolume bedraagt EUR 28,3 miljoen. Het distributiecentrum ligt aan de Markermeer 1 in Oss en omvat 3 gebouwdelen met een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 51.180 m² inclusief een gevaarlijke stoffen-opslag (ADR-ruimte) met 36 loading docks. In 2016 is het dak van het distributiecentrum gedeeltelijk voorzien van zonnepanelen. Het object is volledig verhuurd aan XPO Logistics, een top tien speler in wereldwijde transport en logistiek dienstverlening.
  Lees meer

 • Global Centre on Adaption kies voor De Rotterdam

  Het Global Centre on Adaption (GCA) heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 575 m2 kantoorruimte op de 29e verdieping van de Oosttoren in het iconische gebouw De Rotterdam aan de Wilhelminakade 143-175 in Rotterdam. Het GCA is een kennisinstituut dat landen, organisatie en bedrijven ondersteunt met kennis en advies op het gebied van klimaataanpassingen. Het center werkt nauw samen met de Wereld Bank, World Resources Institute en het ministerie van Infrastructuur en Water. De huur van de kantoorruimte in De Rotterdam is van tijdelijke aard, omdat het GCA werkt aan de realisatie van een drijvend kantoor in de Rijnhaven.
  Lees meer

 • groeiend tekort geschikte seniorenwoningen

  De groep 80-plussers groeit fors de komend decennia. Levensloopbestendige woningen voor thuiswonende senioren die geen permanente zorg nodig hebben, krijg het minste aandacht terwijl het tekort op de woningmarkt juist in dit segment het sterkst stijgt. Een sterke inzet op publiek-private samenwerking is nodig.
  Lees meer

 • Steden moeten groeien maar ook bloeien

  Door urbanisatie op internationale schaal, wonen er in 2050 naar verwachting zo’n 6 miljard mensen in steden, of op z’n minst 70 procent van de totale wereldbevolking. In Nederland ligt dat percentage nu al op 70 procent. De stad wint dus enorm aan populariteit als bruisende en creatieve plek. Ook ouders met jonge kinderen blijven vaker dan in het verleden in de stad wonen. Ruimtelijke vraagstukken zijn nauw verweven met demografische ontwikkelingen en we zien dan ook dat ‘de trek naar de stad’ leidt tot forse verdichting van onze steden. 
  Lees meer

 • Leegstand laag winkelhuren omhoog

  De winkelhuren in Amsterdam lopen snel op doordat er nauwelijks nog winkelruimte in de stad leegstaat. Dat komt niet door de drukte of het toerisme, maar doordat de stad en zijn inwoners veranderen.

  Lees meer

 • Causeway Bay in Hong Kong op koppositie in lijst duurste winkelstraten ter wereld

  Causeway Bay in Hong Kong heeft voor het eerst in vijf jaar Upper 5th Avenue in New York verslagen als duurste winkelstraat ter wereld. New Bond Street in Londen – de duurste winkelstraat in Europa – staat op de wereldwijde ranking op de derde plaats. De Kalverstraat in Amsterdam staat op de internationale ranking op plaats 16.

  Lees meer

 • Van marktwaarde naar economische waarde

  In een serie artikelen over het belang van economisch waarderen van vastgoed - geschreven door Tom Berkhout, professor of Real Estate aan Nyenrode Business Universiteit en Jacques Boeve, Head of Valuation & Advisory van Cushman & Wakefield - spraken beide specialisten met Hans Op ’t Veld, Head of Listed Real Estate PGGM.
  Vastgoedbeleggers zijn in toenemende mate op zoek naar duurzame waarde bij hun hold, sell of buy-beslissingen. Oftewel: zij willen grip op en begrip van de langetermijnwaarde. Hierin is de marktwaarde, misschien wel de waan van de dag te noemen, niet meer en niet minder dan een vertrekpunt. “Ik geloof ten stelligste dat een slechte portefeuille met goed management beter is dan een goeie portefeuille met slecht management”, zegt Hans Op ’t Veld. “En als je zo naar de waarde kijkt, dan is de zogenoemde ‘dagprijs’ die wordt gebaseerd op gemiddelde parameters uit het verleden, niet de beste rendementsindicatie. We kunnen er tenslotte genoeglijk van uitgaan dat bepaalde parameters op de langetermijn waarde toevoegen of juist verminderen. Als fondsbelegger gaat het dan ook om de combinatie van de huidige marktwaarde èn de toekomstige strategie: die bepalen samen de beleggingswaarde. De uitdaging is de som te maken van de marktwaarde en de waarde die je toekent aan de vastgoedstrategie. Dat moet bij elkaar opgeteld positief uitpakken.”   Lees meer

Pagina 1 van 21 Volgende