Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Granite REIT verhuurt XXL-distributiecentrum in Rotterdam-Botlek

Klik om te vergroten

Granite REIT heeft een distributiecentrum van circa 28.000 m2 in Distripark Botlek Rotterdam verhuurd aan logistiek dienstverlener De Rijke Group. Het centrum omvat circa 25.000 m2 bedrijfsruimte, 2.000 m2 kantoorruimte en een mezzanine van circa 1.000 m2. Met de uitbreiding van dit distributiecentrum groeit De Rijke Group naar circa 85.000 m2 opslagruimte in de regio en is daarmee een van de meest dominante eindgebruikers in Rotterdam.

Distripark Botlek ligt direct aan de A15, die de Rotterdamse haven verbindt met het achterland. Initieel was het park bedoeld voor bulkopslag en petrochemisch distributiepark maar inmiddels huisvest het bedrijventerrein een mix van distributie- en Value Added Logistic dienstverleners en (bulk)opslag.

Berry van Loon, COO van De Rijke Group: “Onze warehouse activiteiten in de regio Rotterdam breiden aanzienlijk uit en voor ons was het belangrijk om onze tweede vestiging op korte afstand van onze bestaande locaties in Rotterdam-Botlek te huisvesten. Hiervoor hebben we via Cushman & Wakefield eerst een tijdelijke oplossing gevonden en met de huur van dit distributiecentrum nu ook een structurele oplossing die volledig aansluit op de specifieke eisen die wij stellen”.

Quinten Schamhart, adviseur logistiek vastgoed bij Cushman & Wakefield: “De vraag naar kwalitatief hoogwaardig logistiek vastgoed blijft aanhoudend hoog, terwijl het bestaand aanbod steeds verder opdroogt. Objecten die vrijkomen zijn snel weer verhuurd, ondanks de recente stijging van de huurprijzen in core regio’s zoals Rotterdam.”

Cushman & Wakefield adviseerde Granite REIT bij de verhuur van het distributiecentrum.