Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Global Centre on Adaption kies voor De Rotterdam

Klik om te vergroten

Het Global Centre on Adaption (GCA) heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 575 m2 kantoorruimte op de 29e verdieping van de Oosttoren in het iconische gebouw De Rotterdam aan de Wilhelminakade 143-175 in Rotterdam. Het GCA is een kennisinstituut dat landen, organisatie en bedrijven ondersteunt met kennis en advies op het gebied van klimaataanpassingen. Het center werkt nauw samen met de Wereld Bank, World Resources Institute en het ministerie van Infrastructuur en Water. De huur van de kantoorruimte in De Rotterdam is van tijdelijke aard, omdat het GCA werkt aan de realisatie van een drijvend kantoor in de Rijnhaven.

De Rotterdam is het grootste gebouw van Europa en ligt direct aan de rivier de Maas op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het gebouw – een ontwerp van OMA Architecten/Rem Koolhaas - is een investering van Amundi met een consortium van Koreaanse investeerders. Het multifunctionele gebouw De Rotterdam omvat in totaal circa 160.000 m2 verdeeld over drie torens met een hoogte van circa 150 meter. De Rotterdam biedt riante woonruimte, hoogwaardige kantoorruimte en huisvest het hippe NHOW-hotel. Op de begane grond zijn drie foodconcepten gehuisvest.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield bracht de transactie in collegiale samenwerking met CBRE,JLL en L’ Etoile Properties tot stand. L'Etoile Properties is verantwoordelijk voor het gehele management van het icoon. 

Op dit moment zijn er nog kantoorverdiepingen ter grootte van circa 1.150 m² per verdieping te huur in de Oosttoren. Tevens is er in de plint van het gebouw circa 2.200 m2 aaneengesloten kantoorruimte beschikbaar met een zelfstandige entree vanaf de Wilhelminakade. Met de recente komst van The Office Operators in De Rotterdam biedt gebouweigenaar Amundi ook de mogelijkheid om kleinere kantoorgebruikers in te faciliteren. The Office Operators biedt, naast werkplekken, uiteenlopende hospitality functies aan zoals receptiediensten in de vernieuwde entree van De Rotterdam op de begane grond. De verhuur hiervan is in handen van Cushman & Wakefield, JLL en CBRE.