Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Hansainvest Real Assets koopt PM2 logistieke portefeuille in Rotterdam-Maasvlakte en Moerdijk

Klik om te vergroten

HANSAINVEST Real Assets heeft de PM² logistieke portefeuille gekocht. De portefeuille bestaat uit 2 objecten met in totaal 70.000 m² logistieke ruimte op toplocaties in Nederland. De totale beleggingswaarde van beide objecten is circa EUR 60 miljoen. De verkoper is Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van de Dudok Groep in Dordrecht. Dudok Logistiek Vastgoed is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten Notarissen en EY. HANSAINVEST Real Assets is geadviseerd door TLF real estate, Baker & McKenzie en Antea Group.

Port of Moerdijk

Het eerste object in de portefeuille, bestaande uit twee logistieke hallen, wordt langdurig verhuurd aan een gerenommeerd Duits bedrijf na een volledige renovatie. Het object ligt in het grootste individuele logistieke park van Nederland en heeft uitstekende verbindingen met alle relevante transportroutes.

Rotterdam Maasvlakte

Het tweede object ligt op het logistieke park Maasvlakte II, een van de vier bekende logistieke deelmarkten van Rotterdam. Het logistieke complex is voltooid in oktober 2018, bestaat uit vier secties en zal worden uitgerust met zonnepanelen. De eerste langlopende huurovereenkomst is al gesloten.

Nicholas Brinckmann, Bestuursvoorzitter van HANSAINVEST Real Assets, zegt over deze transactie: "Nederland staat op de tweede plaats wat betreft wereldwijde logistieke prestaties en onderscheidt zich door de geografische ligging als ideale hub voor alle bedrijven die naar Europa exporteren. Daarnaast verwachten we dat de logistieke markt verder zal groeien en daardoor de vraag naar ruimte in deze sector verder zal toenemen."