Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

CBRE GI verkoopt 5 winkelcentra aan ARC en Amerikaanse investeerder

Klik om te vergroten

CBRE Global Investors, namens het CBRE Dutch Retail Fund kondigt de verkoop aan van vijf Nederlandse winkelcentra, aan een consortium bestaande uit ARC Real Estate Partners en een privaty equity fund uit de US.

Het betreft de volgende winkelcentra:

  1. De Maasboulevard, Venlo;
  2. Winkelcentrum Corridor & Passage, Veenendaal;
  3. Mercurius Centrum, Assen;
  4. Winkelcentrum Stadhuispassage & De Stoep, Spijkenisse;
  5. Winkelcentrum Elzaspassage, Helmond.

Het CBRE Dutch Retail Fund heeft twee jaar geleden een nieuwe strategie geformuleerd, waarbij de focus ligt op dominante winkellocaties in de grootste Nederlandse steden.

De verkoop is volgens de retailbelegger een belangrijke, laatste stap in dit herpositioneringsproces. Meer dan 75% van de portefeuille is nu toegewezen aan 'prime high street assets' en winkelcentra in de zeven grootste steden in Nederland, aangevuld met dominante 'convenience hubs'. De Amsterdamse portefeuille bedraagt circa 25% van het totale beheerde vermogen van het fonds.

Het CBRE Dutch Retail Fund is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds dat wordt beheerd door CBRE Global Investors. Het is actief op zoek naar mogelijke nieuwe aankopen om kapitaal te herinvesteren door middel van actief portefeuillebeheer en acquisities op dominante high street-locaties en geselecteerde winkelcentra in Nederland.

De adviseurs van CBRE Global Investors waren Cushman & Wakefield, CVO en Houthoff.

ARC Real Estate Partners werd geadviseerd door Azul Real Estate, Search en Loyens & Loeff.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact