Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Gemeente Rotterdam verkoopt Schiecentrale

Klik om te vergroten

Gemeente Rotterdam heeft internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield opdracht gegeven om namens de gemeente het kantorencomplex Schiecentrale van in totaal circa 34.500 m2 in het Lloydskwartier, te verkopen. De afgelopen jaren heeft de gemeente fors geïnvesteerd in zowel de gebiedsontwikkeling van het Lloydskwartier als in het kantorencomplex Schiecentrale. De voorgenomen verkoop is onderdeel van het beleid van Gemeente Rotterdam om zicht te richten op een kernvastgoedportefeuille.

Maarten Tans, manager dispositie van Gemeente Rotterdam, zegt over de verkoop: “De Schiecentrale is een creatieve locatie voor creatieve ondernemers. De afgelopen jaren hebben we succesvol geïnvesteerd in deze ontwikkeling en de tijd is nu rijp voor verkoop. Dat is ook in lijn met ons beleid dat erop gericht is afscheid te nemen van commercieel vastgoed en te focussen op onze kernvastgoedportefeuille. Die portefeuille omvat maatschappelijk vastgoed zoals zwembaden, gymzalen, scholen, eigen kantoorhuisvesting en culturele gebouwen die belangrijk zijn voor het realiseren van gemeentelijke doelstellingen in bijvoorbeeld onderwijs, recreatie en cultuur.”


Schiecentrale Rotterdam, binnenkant


Verkoopproces

Cushman & Wakefield heeft opdracht gekregen voor een openbaar, transparant en gestructureerd verkoopproces met als doel het totale complex in zijn geheel te verkopen. Geïnteresseerden kunnen zich bij Cushman & Wakefield kenbaar maken en meer informatie opvragen over het complex en het verkoopproces. Het staat partijen – inclusief zittende huurders - vrij een bieding uit te brengen op clusters in het complex terwijl verkoop van het totale complex in één transactie de voorkeur heeft. Onderdeel van de verkoop is een BIBOB-procedure die ervoor zorgt dat elke potentiele koper dezelfde behandeling krijgt en garandeert dat verkoop alleen geschiedt aan bonafide bedrijven en instellingen.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact