Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Vier nieuwe huurovereenkomsten in Scheepvaarthuis Groningen

Scheepvaarthuis
Klik om te vergroten

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft vier nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor het multitenantkantoorgebouw Scheepvaarthuis aan de Laan Corpus den Hoorn 200 in Groningen. De bezettingsgraad in het kantoorgebouw is hiermee boven de 90 procent uitgekomen. Nieuwe huurders in dit moderne, hooggekwalificeerde kantoorgebouw zijn Hofsteenge Zeeman Groep, Datanext, MediaCT en iWink. 
HighBrook Investors kocht het Scheepvaarthuis in december 2016 als onderdeel van de Hanzevast kantorenportefeuille. Bij de verwerving van het kantoor, waarbij Equity Estate optrad als adviseur van HighBrook Investors, stond het Scheepvaarthuis volledig leeg.

Hofsteenge Zeeman Groep, een sterk groeiend accountantskantoor in de publieke sector, heeft een lange termijn huurovereenkomst getekend voor de derde verdieping (640 m²). Datanext, een innovatief bedrijf op het gebied van Marketing Automation en Data Solutions, tekende een contract voor de huur van de halve begane grond (285 m²). MediaCT, een vooruitstrevende ontwikkelaar op het gebied van e-commerce, heeft een lange termijn huurovereenkomst gesloten voor de eerste verdieping in het gebouw (640 m²) en voor een deel van de begane grond (121m²). iWink, een fullservice-internetbureau, huurt de tweede verdieping (640m²) en een deel van de begane grond (121m²). MediaCT en iWink delen derhalve de helft van de begane grond van het Scheepvaarthuis waardoor zij beschikken over een gecombineerde ruimte voor lunch, meetings, events en recreatie.  

Scheepvaarthuis

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde HighBrook Investors bij de totstandkoming van alle huurovereenkomsten met uitzondering van die met Hofsteenge Zeeman Group. MediaCT werd geadviseerd door Thijssen Vos Bedrijfsmakelaars in Groningen. Hanzevast, verkoper van het Scheepvaarthuis in december 2016, ondersteunde bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten met Hofsteenge Zeeman Groep, MediaCT BV en iWink.

In 2017 is het Scheepvaarthuis aan Laan Corpus den Hoorn in Groningen volledig gerenoveerd en ontwikkelt naar een moderne multitenantlocatie met hoge kwaliteit kantoorvloeren gecombineerd met woonkamerachtige werk- en vergaderruimten. Het kantoorgebouw bestaat uit circa 2.675 m² kantoorvloer verdeeld over vier verdiepingen en een kelder. Nu het assetmanagementplan is afgerond en de bezettingsgraad van nul naar meer dan 90 procent is gebracht, is HighBrook Investors de verkoop van het object gestart. Equity Estate treedt in deze verkoop op als adviseur van HighBrook Investors. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is aangesteld voor de marketing van het gebouw en de begeleiding van het verkoopproces. 

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact