Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Euroma sluit huurovereenkomst met eindbelegger voor nieuwe fabriek in Zwolle

Euroma Zwolle
Klik om te vergroten

Kruiden- en specerijenproducent Euroma heeft een huurovereenkomst gesloten met een particuliere investeerder voor de nieuw te bouwen kruidenfabriek en het hoofdkantoor. De kavel ligt op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Euroma tekende in november 2016 een koopovereenkomst met de gemeente Zwolle voor deze kavel en selecteerde eerder dit jaar Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello voor de realisatie. 

Op basis van forward funding realiseert de particuliere investeerder in minder dan twee jaar een ontwikkeling van in totaal meer dan 26.000 m², waarvan circa 3.000 m² kantoorruimte. Naar verwachting start Bouwbedrijf Aan de Stegge begin 2018 met de bouw van het door architect Bessels ontworpen fabrieks- en kantoorgebouw. Euroma zal medio 2019 de nieuwe locatie betrekken. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield begeleidde Euroma in het traject van locatiekeuze en koop van de kavel in Zwolle inclusief de reservering voor fase 2 tot en met de selectie van een bouwbedrijf voor de nieuwe, geavanceerde en duurzame fabriek met bijbehorend hoofdkantoor. Ook het huurtraject met de eindbelegger is door Cushman & Wakefield begeleid. Euroma is juridisch bijgestaan door advocatenkantoor Osborne Clarke in Amsterdam.

Van Wapenveld naar Zwolle
Euroma was de afgelopen zeventig jaar gehuisvest aan de rand van Wapenveld, ten zuidwesten van Zwolle. Belangrijkste reden om te vertrekken is de sterke groei van het bedrijf waarbij uitbreiding in Wapenveld - als gevolg van milieu-eisen en bestemmingsplanproblemen - niet mogelijk bleek. De keuze voor bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle komt voort uit de mogelijkheid voor de bouw van een meer dan twee keer zo grote, zeer geavanceerde fabriek, en de beperkte effecten op woon-werkafstand die een verhuizing meebrengt voor de medewerkers van Euroma. Daarnaast is de optie op een uitbreiding van de kavel een belangrijk criterium met het oog op de ambities tot verdere groei van de omzet in de komende tien jaar. De nieuwe fabriek wordt dichtbij het distributiecentrum van Wehkamp gebouwd. 

Een stap naar groei en innovatie
Euroma maakt op diverse fronten een forse stap in de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf. Naast een modern en hoogwaardig kantoor wordt de bedrijfsruimte voorzien van een volledig geautomatiseerd magazijn en geavanceerde, ultramoderne menginstallaties. De nieuwe fabriek ligt direct aan de snelweg A28 en is voor de internationale transporteurs met grondstoffen uit alle werelddelen 24 uur per dag toegankelijk.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact