Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

70 Cushman & Wakefield BREEAM-NL Experts

BREEAM
Klik om te vergroten

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield maakt vandaag bekend dat 70 professionals het door Dutch Green Building Council (DGBC) verzorgde opleidingstraject BREEAM-NL In-Use succesvol hebben afgerond en nu BREEAM-NL Expert zijn. BREEAM-NL In-Use is de standaard om duurzaamheidprestaties van bestaand vastgoed te meten. In totaal worden dit jaar 85 professionals opgeleid. In de laatste groep van 15 deelnemers wordt een aantal ook opgeleid tot BREEAM-NL Nieuwbouw Expert. Het grootste deel van de BREEAM-NL Experts is werkzaam binnen het taxatieteam. 

Duurzaam waarderen
De BREEAM-NL certificering maakt deel uit van een pilot duurzaam waarderen. Cushman & Wakefield werkt in deze pilot een methode uit om wet- en regelgeving te vertalen naar financiële impact. Dit gebeurt onder andere door BREEAM-NL In-Use kwalificaties te implementeren in vastgoedwaarderingen om zo de impact van duurzaamheid op de marktwaarde van vastgoed transparant te maken. Hierdoor kunnen duurzaamheidaspecten in taxaties expliciet worden gemeten en onderling gewogen. Ook wordt in de pilot data verzameld over onder meer kosten gerelateerd aan verbetering van energielabels, transacties gerelateerd aan duurzaamheidaspecten en leegstand gerelateerd aan duurzaamheid. 

Duurzaam managen
Van de 1000 gebouwen die Cushman & Wakefield onder management heeft en waarvoor energie centraal wordt ingekocht, wordt het elektragebruik digitaal uitgelezen, geanalyseerd en vertaald naar concrete voorstellen voor het verlagen van energieverbruik en het verminderen van CO2 uitstoot. Technisch vastgoedmanagers van Cushman & Wakefield kunnen hierdoor concrete besparingsmaatregelen doorvoeren in gebouwen die zij namens eigenaren en beleggers managen. Duurzaamheid wordt volledig geïntegreerd in de bestaande Meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP´s) waarin bijvoorbeeld ook maatregelen worden opgenomen voor een energielabelsprong zodat eigenaren en beleggers aan de juiste verplichtingen voldoen.

Duurzame strategieën
Cushman & Wakefield analyseert duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles aan de hand van de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) resultaten voor eigenaren en beleggers. Dit leidt tot concrete verbeterstrategieën waarin ook gezondheid en welzijn van de gebruikers een belangrijke rol spelen. 

Naar 85 BREEAM Experts in 2017
De tweede opleidingsgroep van Cushman & Wakefield bestaat naast taxateurs ook uit professionals van Asset Services en Strategic Consultancy & Sustainability. De opleiding voor deze groep start nog dit jaar. Alle Cushman & Wakefield BREEAM-NL Experts worden vervolgens jaarlijks bijgeschoold om het predicaat BREEAM-NL Expert te kunnen behouden.


Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact