Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Oudendal Groep nieuwe eigenaar van Landgoed Endegeest in Oegstgeest

Landgoed Endegeest Oegstgeest
Klik om te vergroten

Landgoed Endegeest is door de gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen verkocht aan de Oudendal Groep. De koper wil in het kasteel en de omliggende gebouwen een medisch/maatschappelijk park creëren. De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige gebouwen worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt. 

Wethouder Paul Laudy (Bouw) van de gemeente Leiden: “Ik ben blij dat we een koper hebben gevonden voor het Landgoed. Met deze verkoop krijgt Endegeest een nieuwe bestemming die recht doet aan de geschiedenis van het landgoed. Ik ben er van overtuigd dat de nieuwe eigenaar het pand met aandacht voor de historie en het monumentale karakter zal ontwikkelen.” 

Landgoed Endegeest is tot 1895 gebruikt als landhuis. Op uitdrukkelijk verzoek van de eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen). In juni 2017 heeft de gemeente in samenwerking met GGZ Rivierduinen het landgoed te koop gezet. 

Cushman & Wakefield adviseerde de gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen bij deze transactie. 


Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact