Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Amundi Real Estate Koopt Het Atrium Op Amsterdamse Zuidas Van Icon Real Estate

Klik om te vergroten

Het full service kantorencomplex Atrium aan de Amsterdamse Zuidas is verkocht voor het grootste bedrag dat ooit in een single asset deal in ons land is betaald. Eigenaar Icon Real Estate, een fonds gemanaged door Victory Advisors, heeft het ingrijpend gerenoveerde en uitgebreide Atrium verkocht aan een fonds dat wordt gemanaged door de Franse belegger Amundi Real Estate, voor een bedrag van meer dan € 500 miljoen.

Het Atrium complex is gelegen in het hart van de Zuidas in Amsterdam. Het gebouw, gelegen op de hoek van de Strawinskylaan en de Parnassusweg, is uitgebreid met twee nieuwe kantoortorens (noordtoren van 9 verdiepingen en de zuidtoren van 15 verdiepingen) en een nieuwe ondergrondse parkeergarage. Daarnaast is het centrumgebouw grondig gerenoveerd. Het totale gebouw is door de nieuwbouw en renovatie uitgebreid van ca. 34.000 m² naar circa 60.000 m² met in totaal 525 parkeerplaatsen.

In de afgelopen periode heeft verkoper door middel van een actieve asset management strategie het gebouw getransformeerd van een gedateerd kantoorgebouw naar een modern full service gebouw bestaande uit kantoorruimte, restaurant, vergadercentrum, fitness- en conferentieruimte. Het landmark gebouw is hiermee een van de meest aansprekende en meest hoogwaardige kantoorgebouwen van Nederland.

In het gebouw zitten aansprekende huurders zoals CMS, Hogan Lovells, Optiver, Vistra, Celanese en JLL, die allemaal langjarige huurovereenkomsten hebben afgesloten. Het Atrium is qua verhuur het meest succesvolle gebouw op de Zuidas geweest aangezien er in de afgelopen 18 maanden voor circa 33.000 m² aan nieuwe huurovereenkomsten zijn afgesloten. 

Michel Wilhelm, National Director Capital Markets van Cushman & Wakefield: ”Deze unieke transactie toont wederom aan dat de vraag naar hoogwaardig en duurzaam vastgoed op toplocaties onverminderd hoog blijft.”

Victory Advisors/Icon Real Estate werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE, Rutgers & Posch , Rechtstaete, Freshfields (juridisch & fiscaal) en Heren2 (technisch). Amundi Real Estate werd gedurende het gehele aankoop proces geadviseerd door  L’Etoile Properties en Cushman en Wakefield, Greenberg Traurig (juridisch en fiscaal) en Search (technisch).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid Wallisch
Phone: 020 800 20 48
Mobile: 06 4688 1872

Wendy Schellens 
Phone: 020 7 500 410
Mobile: 06 5186 3401


Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact