Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Internationaal vermogensbeheerder realiseert ruim 68.000 m2 distribtiecentra op risico in Vianen en Dordrecht

Een toonaangevende internationale vermogensbeheerder heeft Cushman & Wakefield het exclusieve mandaat gegeven voor de verhuur van twee nieuw te bouwen distributiecentra in Vianen en in Dordrecht. Beide distributiecentra worden op risico gebouwd en omvatten tezamen ruim 68.000 m2.

De verwachte oplevering van beide distributiecentra is in het eerste kwartaal van 2017. Miles Distribution Centre, gelegen op bedrijventerrein De Hagen & De Biezen in Vianen, heeft een totaal oppervlak van circa 37.600 m2 waarvan 33.400 m2 bedrijfsruimte, 1.500 m2 kantoorruimte, 2.700 m2 mezzanine en ruim 100 parkeerplaatsen. Delta Distribution Centre, gelegen op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht, omvat in totaal circa 30.500 m2 vloeroppervlak waarvan circa 29.000 m2 bedrijfsruimte en circa 1.500 m2 kantoorruimte en biedt circa 230 parkeerplaatsen met mogelijkheid tot uitbreiding naar ruim 300 parkeerplaatsen.

Jasper Stegmann, verhuurmakelaar logistiek vastgoed van Cushman & Wakefield: “Nederland is en blijft erg in trek als het gaat om logistieke locaties. Vooral in het gebied tussen de Rotterdamse haven en het achterland van België en Duitsland is er aanhoudende schaarste aan moderne, multifunctionele distributiecentra. Wat Nederland vooral zo aantrekkelijk maakt is de goede infrastructuur van wegen, water en spoorwegen. Daarnaast zijn ook de arbeidswetgeving en fiscale omstandigheden in ons land belangrijke pluspunten. Deze twee moderne DC´s voldoen aan de hoogste eisen voor een modern distributiecentrum, en krijgen beide het BREEAM[i] duurzaamheid-certificaat ‘good’. Wij zijn er van overtuigd dat deze ontwikkeling op risico dan ook zeer verantwoord is, dat wordt ook bevestigd door de interesse in de markt. We zijn al met diverse potentiële huurders in gesprek.”

DC Delta Dordrecht
Bouw Delta Distribution Centre Dordrecht

DC Miles - Vianen
Bouw Miles Distribution Centre Vianen

Locatie

Miles Distribution Centre wordt ontwikkeld op bedrijventerrein De Hagen & De Biezen in Vianen en is gelegen op een zichtlocatie aan de snelwegen A12 (Den Haag – Utrecht – Arnhem – Duitsland), de A2 (Amsterdam – Utrecht – Eindhoven – Maastricht) en de A27 (Antwerpen – Breda – Utrecht – Almere). Miles Distribution Centre is op te splitsen in twee separate units van elk circa 18.800 m2 met elk afzonderlijke kantoorfaciliteiten en parkeerplaatsen.

Delta Distribution Centre wordt gebouwd op bedrijvenpark Dordtse Kil III in Dordrecht aan de snelwegen A15 (Europoort Maasvlakte – Tiel – Oosterhout), de A16 (Rotterdam – Breda – Antwerpen), de spoorlijnverbinding Rotterdam – Antwerpen en diverse waterwegen. De reisafstand naar Rotterdam/The Hague Airport is 20 minuten en Luchthaven Schiphol ligt op ruim 50 minuten reisafstand. Delta Distribution Centre is op te delen in twee separate units die zowel afzonderlijk als gecombineerd gehuurd kunnen worden. Beide units worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 opgeleverd, elk met eigen kantoorfaciliteiten en (229) parkeerplaatsen voor zowel personenauto´s als vrachtauto´s.


[i] BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact