Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield Verkoopt Transit 2.0 namens Basisfonds Stationslocaties

Cushman & Wakefield Verkoopt Transit 2.0 namens Basisfonds Stationslocaties
Klik om te vergroten

15 kantoren op stationslocaties verkocht


AMSTERDAM, 6 december 2016 – Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft namens Basisfonds Stationslocaties in samenwerking met Houthoff Buruma de Transit 2.0 kantorenportefeuille verkocht aan a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer ten behoeve van het ASR Dutch Mobility Office Fund. De Transit 2.0 portefeuille omvat 15 kantoren gelegen op of in de directe omgeving van stations in grote en middelgrote steden in Nederland. De totale portefeuille heeft een omvang van circa 165.000 m2.

Basisfonds Stationslocaties is een vastgoedfonds van de NS en een aantal institutionele beleggers. Begin 2015 is een start gemaakt met de ontbinding van het fonds en de afstoting van het vastgoed in het fonds. Cushman & Wakefield heeft in 2015 de verkoop van de Transit 1.0 kantorenportefeuille begeleid die voor circa € 70 miljoen is verkocht aan de combinatie Cairn Real Estate en Kingstreet. Aansluitend kreeg Cushman & Wakefield het mandaat voor de verkoop van de Transit 2.0 portefeuille bestaande uit 17 kantoren en het IBIS Hotel naast het Centraal Station in Amsterdam. Vooruitlopend op het gestructureerde tenderproces verkocht Cushman & Wakefield eerst het tweesterren IBIS hotel voor € 67 miljoen aan moedermaatschappij Accor Hotels Group gevolgd door de verkoop van de kantoren Tulpenburg (7.000 m2) en de Inktpot (27.000 m2) in het centrum aan Utrecht aan huurder ProRail voor circa € 72,5 miljoen.

De resterende kantorenportefeuille van 15 kantoren (circa 165.000 m2) is in juni 2016 - via een gestructureerd tenderproces - op de markt gebracht onder de naam Transit 2.0. 

Mathijs Flierman, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield zegt hierover: “De interesse voor deze unieke kantorenportefeuille was overweldigend en heeft in mijn ogen een definitieve kentering op de beleggingsmarkt voor kantorenvastgoed ingeluid. Er is vanuit het hele speelveld op de beleggingsmarkt interesse getoond variërend van traditionele buitenlandse private equity partijen tot binnen- en buitenlandse institutionele beleggers. a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer bleek binnen deze kopersgroep de beste kaarten te hebben en heeft de portefeuille voor circa € 275 miljoen gekocht.”

De transactie van Transit 2.0 is namens verkoper Basisfonds Stationslocaties verkocht door Cushman & Wakefield in samenwerking met Houthoff Buruma. a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is in deze transactie begeleid door CBRE, PWC en NautaDutilh. 

Noot voor de redactie:
Voor beeldmaterialen van gebouwen in de Transit 2.0 portefeuille en voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Ingrid Wallisch | Telefoon: 020 800 20 48 | Mobiel: 06 4688 1872
Wendy Schellens | Telefoon: 020 7 500 410 | Mobiel: 06 5186 3401


Over Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield is wereldwijd marktleider in commercieel vastgoed. Als toonaangevend adviseur begeleidt Cushman & Wakefield de transformatie in de manier waarop mensen werken, winkelen en leven. In Nederland is Cushman & Wakefield in november 2016 gefuseerd met DTZ Zadelhoff. De gecombineerde organisatie telt 575 medewerkers die vanuit 14 kantoren actief zijn voor banken, institutionele en particuliere beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van commercieel vastgoed. Wereldwijd telt de organisatie 43.000 medewerkers in meer dan 60 landen. 

Cushman & Wakefield behoort tot de grootste vastgoedadviesorganisaties ter wereld met een omzet van vijf miljard dollar en realiseert geïntegreerde vastgoedoplossingen voor eigenaren, gebruikers, beleggers en financiers. De activiteiten bestaan onder meer uit aan- en verhuur van commercieel vastgoed, beheer en asset management, vastgoedbeleggingen, taxaties en waarderingsadvies. Voor meer informatie over Cushman & Wakefield in Nederland kunt u hier terecht of volg ons op Twitter @CushwakeNL. Meer informatie over DTZ Zadelhoff vindt u vooralsnog hier of volg @DTZZadelhoff.


Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact