Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Eerste twee kantoorgebouwen in Transit 2.0 portefeuille BasisfOnds Stationslocaties per 15 juli verkocht

Transit 2.0
Klik om te vergroten

Cushman & Wakefield heeft de exclusieve verkoopopdracht voor de Transit 2.0 portefeuille van Basisfonds Stationslocaties. Per 15 juli 2016 heeft Cushman & Wakefield namens Basisfonds Stationslocaties de eerste twee kantoorgebouwen uit deze portefeuille verkocht aan huurder ProRail die de optie tot eerste koop is aangeboden. Dit betreft de kantoorgebouwen De Inktpot en het naastgelegen Tulpenburgh aan Moreelsepark 2 en 3. De gebouwen omvatten respectievelijk 27.000 m2 en 7.000 m2 kantoorvloer en er werken circa 2.000 mensen in deze gebouwen.

De Inktpot (Moreelsepark 3) was een van de hoofdgebouwen van de NS en is gelegen naast Tulpenburgh (Moreelsepark 2). De gebouwen zijn met elkaar verbonden via een tunnel. Beide zijn rijksmonumenten en al sinds de bouw in het bezit van de spoorsector.

Het hoofdkantoor van ProRail (De Inktpot) is een massief bakstenen gebouw van vier verdiepingen, waarvan de vorm doet denken aan een inktpot. De 70 meter hoge toren van het gebouw bepaalt mede de contouren van de stad. De Inktpot is gebouwd tussen 1918 en 1921. In de plafonds en vloeren zijn 21 kilometer spoorrails verwerkt. Oud NS-directeur van Heukelom ontwierp het gebouw destijds zelf.

De totale Transit 2.0 portefeuille van Basisfonds Stationslocaties omvat 15 kantoorgebouwen gelegen aan NS stations verspreid over Nederland.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact