Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

M7 koopt grote portefeuille

Delacroix Waalwijk
Klik om te vergroten

M7 Real Estate heeft een portefeuille met ruim 100.000 m2 kantoor- en bedrijfsruimte gekocht van een door CBRE Global Investors beheerd fonds. De koopsom bedraagt 26,75 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering.

Dat blijkt uit een persbericht van M7 Real Estate en gegevens van het Kadaster. De vermogensbeheerder plaatst het vastgoed in het fonds M7 European Real Estate Investment Partners III (M7 EREIP III). De portefeuille bestaat uit dertien kantoor- en vier bedrijfsgebouwen, gelegen in steden zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amersfoort. De portefeuille met in totaal ruim 100.000 m2 vastgoed genereert 4,8 miljoen euro aan huurinkomsten per jaar. De huurcontracten hebben een gemiddelde looptijd van ruim negen jaar. Bestaande huurders zijn onder andere Beate Uhse, Van Heck, Dr. Oetker en Leger des Heils.

Door deze overname bedraagt de totale portefeuille van M7 EREIP III momenteel 270.000 m2 verdeeld over 29 kantoren, vier bedrijfsgebouwen en vier winkelcomplexen. Het fonds richt zich op kansen die een stabiel inkomen generen en die asset management mogelijkheden bieden tot verbetering van de bezetting en verhuur in de retail, office en de multi let industriesectoren, in zowel Duitsland als Nederland. Het fonds is actief sinds december 2015 en heeft een huidig geïnvesteerd vermogen van meer dan 80 miljoen euro.

Richard Croft, ceo M7, zegt hierover: 'Deze aankoop voorziet in een sterke mix van core-inkomsten in combinatie met de mogelijkheid een aantrekkelijke waardevermeerdering te bereiken door het uitvoeren van (achterstallig) onderhoud en het verbeteren van de bezettingsgraad. We willen deze portefeuille naar een hoogwaardig tillen met een bijbehorende huuropbrengst en een goed rendement voor onze beleggers.'

Cushman & Wakefield heeft in deze transactie opgetreden namens de verkoper CBRE Global Investors.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact