Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Sectie5 koopt zes winkelcentra

Sectie5 heeft een supermarkt gedomineerde retailportefeuille van in totaal circa 17.995 m² aangekocht. Het gaat om zes winkelcentra in Almere, Eindhoven, Rhenen, Valkenburg, Wateringen en Wijchen. Het Kadaster meldt voor deze transacties een totale koopsom van € 37,1 mln.

De winkelcentra zijn geplaatst in het S5 SPF Retailfonds. Het fonds bestaat uit vijf winkelcentra, bestaande uit 37 huurders, waarvan zes supermarkten, die 59% van de huurinkomsten genereren. Circa 74% van de huurinkomsten wordt gegenereerd door landelijke filiaalbedrijven (waaronder Albert Heijn, Gall&Gall, Etos, Jumbo, Jan Linders, Aldi, Emté, Zeeman, en Kruidvat). De gemiddelde resterende looptijd van de huurstroom bedraagt 5,4 jaar. Het leegstandspercentage bedraagt circa 1,9% van de huurstroom.

Na de recente aankoop van de retail portefeuille van Delta Lloyd door Sectie5 samen met Tristan Capital Partners groeit de beleggingsportefeuille van Sectie5 met deze transactie naar ruim 800 miljoen euro.

Sectie5 werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, Lexence, Deloitte en Rechtstaete. CBRE trad op als verkopend makelaar.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact