Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

OVG en G&S transformeren ING-hoofdkantoor

Het Zandkasteel
Klik om te vergroten

OVG Real Estate en G&S Vastgoed ontwikkelen het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost.

Het huidige hoofdkantoor van ING Amsterdamse Poort (ook wel 'het Zandkasteel') wordt getransformeerd in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. De huidige kantoorgebouwen - het voormalige hoofdkantoor van KBB - worden gesloopt en vervangen door een energiezuinig en technologisch intelligent kantoorgebouw. Het nieuwe hoofdkantoor van ING wordt ontwikkeld in een campusstijl en zal gerealiseerd worden aan de Frankemaheerd.

Na ING’s verhuizing van de Amsterdamse Poort naar het nieuwe hoofdkantoor zal een consortium van G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate de Amsterdamse Poort transformeren van kantoren naar een multifunctioneel programma met voornamelijk woningen.
Het ontwerp voor de transformatie wordt in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Max van Huut gerealiseerd. Met de totale transitie wordt 65.000 m2 kantoor onttrokken en wordt tevens een grote impuls aan de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost gegeven. Er komen ruim 500 appartementen en in aanvulling daarop diverse (maatschappelijke) voorzieningen.

OVG Real Estate en G&S Vastgoed hebben gezamenlijk Frankemaheerd aangekocht en de Amsterdamse Poort verworven. Namens verkoper van de Amsterdamse Poort heeft Cairn Real Estate de transactie begeleid. Adviseurs van verkoper zijn Boekel de Nerée en Cushman & Wakefield. Namens ING zijn Allen & Overy en CBRE betrokken en namens het Consortium Loyens & Loeff, Nauta Dutilh, PWC en Rechtstaete.

De realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd staat gepland vanaf de tweede helft van 2016. ING zal het nieuwe hoofdkantoor in 2019 betrekken waarna direct met de transformatie van de Amsterdamse Poort zal worden gestart. Naast OVG Real Estate en G&S Vastgoed als ontwikkelaars zullen de ondernemingen van VolkerWessels verantwoordelijk zijn voor realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd en de transformatie van de Amsterdamse Poort.

Het kantoorgebouw is gebouwd als hoofdkantoor van NMB-bank (later gefuseerd met Nationale Nederlanden tot ING) en in 1987 opgeleverd. De investering bedroeg toen in totaal tegen de 300 miljoen gulden (136 miljoen euro). Dat was inclusief bancaire voorzieningen zoals kluizen en dergelijke. Het ABP verstrekte een hypotheek van 220 miljoen gulden (100 miljoen euro). Het gebouw bevatte 52.000 m2 kantoorruimte en 28.000 m2 parkeer- en overige ruimten.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact