Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Kalverstraat bijna twee keer zo duur als Lijnbaan

Net als in het spel Monopoly is de Kalverstraat in Amsterdam de duurste winkelstraat van Nederland. Het kost daar jaarlijks 3000 euro om een vierkante meter te huren, blijkt uit cijfers van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. Dat komt neer op zo'n 25.000 euro per maand voor een winkel van 100 vierkante meter.

De rest van de top-10 houdt zich veel minder goed aan de volgorde van het gezelschapsspel. Zo is de winkelhuur in de nummer 2 - de Lijnbaan in Rotterdam - aanmerkelijk goedkoper. Daar kost een vierkante meter 1650 euro.

Het grote verschil in het aantal mensen dat door de straat loopt, verklaart volgens Arjen Boesveldt van Cushman & Wakefield voor een groot deel het verschil in huur.

Top 10 winkelstraten in Nederland:

Top 10 Nederland

Uit analyse van de top-10 blijkt dat de meeste dure winkelstraten het afgelopen jaar minder duur zijn geworden. Alleen in de Kalverstraat en het Stadshart in Amstelveen werd de winkelhuur hoger. Volgens Boesveldt is de aanwezigheid van horeca en musea in de nabijheid een belangrijke factor voor een hoge notering in de ranglijst.

In de Grote Staat in Maastricht bleef de huur gelijk. "Al jaren is daar dezelfde winkelprijs, maar met de crisis achter de rug geeft dat de kracht van de straat weer", zegt Boesveldt. Ook het groeiend aantal toeristen in Maastricht draagt voor een belangrijk deel bij aan de stabiele huurprijzen voor winkels daar.

Volgens Arjen Boesveldt hebben veel gemeenten de afgelopen jaren van alles gedaan om de winkelgebieden een boost te geven. "Na de crisis betaalt dat uit."

Klik hier voor het artikel op NOS.nl

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact