Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

E-commerce center van 62.500 m2 voor XPO in Tilburg

ProDelta
Klik om te vergroten

ProDelta heeft ongeveer 27.000 m2 logistiek vastgoed verhuurd aan XPO Logistics op bedrijvenpark Vossenberg in Tilburg. Op termijn zal XPO er een e-commerce center van 62.500 m2 huren.
De Amerikaanse dienstverlener XPO Logistics heeft getekend voor 23.820 m2 bedrijfsruimte, 2.952 m2 mezzanine en 388 m2 kantoorruimte op Distriport Tilburg dat momenteel in opdracht van ProDelta wordt ontwikkeld. Het huurcontract voorziet in een gefaseerde groei naar 62.500 m2. Medio 2016 levert ProDelta het logistieke complex op.

Distriport Tilburg ligt op bedrijventerrein Vossenberg West II, direct aan de Barge Terminal Tilburg. Met de vergaande automatisering in het te realiseren complex is XPO Logistics in staat om jaarlijks meer dan 50 miljoen orders te verwerken. Het nieuwe distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan 400 personen met een doorgroei op termijn naar het dubbele.

Volgens de ontwikkelende belegger weet Nederland zich met de opkomst van e-commerce steeds beter te profileren als vestigingslocatie voor e-commerce-distributiecentra. Logistieke dienstverleners kiezen hierbij voor grootschalige locaties die multimodaal zijn ontsloten en voldoende arbeidspotentieel bieden. De regio Tilburg-Waalwijk neemt inmiddels de tweede plek in als ‘Logistieke Hotspot’ in Nederland. Met de komst van Bol.com naar Waalwijk en XPO Logistics naar Tilburg ligt de eerste plaats in het verschiet.

ProDelta leverde eerder dit jaar al een e-commerce center op aan Forever 21 in Bergen op Zoom. Het familiebedrijf ProDelta, dat volgend jaar 70 jaar bestaat, heeft een vastgoedportefeuille van ruim 620.000 m2 en zal zich de komende jaren richten op grootschalige (her)ontwikkelingslocaties voor logistieke centra. Bij de transactie met XPO Logistics is ProDelta begeleid door Industrial real estate partners in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact