Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield fuseert met DTZ

Cushman & Wakefield en DTZ hebben een definitieve fusie-overeenkomst bereikt en staan op het punt een van de grootste vastgoeddienstverleners ter wereld te worden.
Het nieuwe bedrijf, dat verder gaat onder de naam Cushman & Wakefield, zal een omzet van meer dan US$ 5,5 miljard hebben, 43.000 werknemers tellen, en wereldwijd meer dan 371 miljoen vierkante meters beheren voor institutionele, zakelijke en private klanten. Dankzij de fusie zal het uitgebreide full-service-aanbod van het bedrijf bestaan uit de unieke combinatie van een sterke aanwezigheid op lokale markten en een omvangrijk pakket aan kerndiensten op de grootste markten wereldwijd.

"DTZ is verheugd dat het bedrijf na de fusie wordt ondergebracht bij het merk Cushman & Wakefield. De bedrijven vullen elkaar opmerkelijk goed aan voor wat betreft vaardigheden en het bereik in verschillende gebieden. Of het nu in New York is, in Londen of Shanghai: dit is een fantastische combinatie", zegt Brett White, die voorzitter en Chief Executive Officer van de nieuwe combinatie wordt. Hij voegt daaraan toe: "Hoewel breedte en diepte belangrijk zijn voor de dienstverlening aan klanten, is omvang niet het enige dat telt. Het gaat ook om lokale expertise en vergaande klantgerichtheid, eigenschappen waarmee Cushman & Wakefield en DTZ zich onderscheiden, en die er voor zullen zorgen dat wij kunnen groeien." White heeft zijn sporen in de bedrijfstak verdiend. Hij heeft 30 jaar ervaring, en was hiervoor CEO van CBRE.

Ben Gray, TPG's gemeenschappelijke beheerpartner in Azië, verklaart uit naam van de investeerders (TPG, PAG en OTPP): "Wij zijn opgetogen dat we deel mogen uitmaken van een van de spannendste groeiverhalen in deze bedrijfstak. Onze ambities voor het nieuwe Cushman & Wakefield zijn groot, en wij zullen er door middel van onze relaties, energie en kapitaal alles aan doen om deze wereldleider te laten groeien en bloeien."

"Deze transactie borduurt voort op het aanzienlijke momentum dat we in de afgelopen 18 maanden doormaakten. Cushman & Wakefield worden hiermee in staat gesteld klanten steeds beter van dienst te zijn met een breder en sterker wereldwijd dienstenplatform", zegt Edward C. Frost, voorzitter en Chief Executive Officer van Cushman & Wakefield. "Het samengevoegde bedrijf vertegenwoordigt het beste dat onze bedrijfstak te bieden heeft, en is nog beter in staat onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. Daarnaast biedt de fusie veelbelovende perspectieven voor het onvolprezen team van Cushman & Wakefield."

Na afronding van de fusie zal Carlo Barel di Sant'Albano, de huidige internationale CEO van Cushman & Wakefield en CEO voor EMEA, een wereldwijde, leidende seniorfunctie krijgen. De huidige CEO voor Noord-Amerika bij Cushman & Wakefield, John Santora, wordt Chief Operating Officer en Chief Integration Officer. Tod Lickerman, de huidige wereldwijde CEO van DTZ, zal de bestuursvoorzitter van het wereldwijde bedrijf worden.

Het nieuwe Cushman & Wakefield wordt een wereldwijd opererende, commerciële vastgoeddienstverlener uit het topsegment, die op ieder gebied en in elke grote markt actief is. Met een standvastige, ondernemende en klantgerichte bedrijfscultuur van de zeer ervaren medewerkers van beide bedrijven, zal het nieuwe bedrijf wereldwijd uit grotere bronnen kunnen putten om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

David Bonderman, founding partner van TPG, vertelt over EXOR, dat 80,1% van de aandelen van Cushman & Wakefield in bezit heeft, en één van Europa's toonaangevende beursgenoteerde beleggingsmaatschappijen is:

"De mogelijkheden die er met deze combinatie ontstaan, zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van EXOR en de positionering van Cushman & Wakefield in de afgelopen acht jaar. EXOR is er uitstekend in geslaagd een bedrijf te laten groeien dat uitzonderlijk goede prestaties boekt, en dat in combinatie met DTZ nog beter gepositioneerd zal zijn om in te spelen op de groeitrends in vastgoed overal ter wereld.
Cushman & Wakefield is een van de sterkste merken op de wereldmarkt voor vastgoed en wij zijn verheugd dat we deel uitmaken van de uitbreiding van dit geweldige bedrijf."

De transactie zal naar verwachting voor het einde van het jaar worden afgerond, en moet aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden voldoen.


Over Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield vertegenwoordigt zijn klanten op de vastgoedmarkt, en adviseert ze over alle aspecten van vastgoedbeheer en -beleggingen. Het bedrijf werd in 1917 opgericht, en heeft inmiddels 259 kantoren in 60 landen, waar meer dan 16.000 mensen werken. Cushman & Wakefield biedt zijn klanten (gebruikers en beleggers) een uitgebreid pakket diensten aan zoals leasing, de aankoop en verkoop van vastgoed, aandelen-, schuld- en gestructureerde financieringen, Corporate Finance en Investment Banking, taxaties, advies, zakelijke diensten, en vastgoed-, facilitair, project-, en risicomanagement. Klik hier voor meer informatie of volg ons op Twitter: @CushWakeNL.

Over DTZ
DTZ is wereldwijd toonaangevend op het gebied van commercieel vastgoed, en biedt zijn eigenaren, gebruikers en beleggers overal ter wereld een volledig programma vastgoedoplossingen aan. Het bedrijf richt zich met name op vastgoedleasing, het optreden als verhuurder, het aanbieden van bedrijfsmatige en wereldwijde gebruikersdiensten, vastgoedbeheer, facilitair beheer, kapitaalmarkten, beleggings- en vermogensbeheer, taxaties, onderzoek, advies, en projectbeheer en projectontwikkeling. DTZ beheert 171 miljoen vierkante meter vastgoed, en levert facilitair management voor 124 miljoen vierkante meter vastgoed. Het bedrijf wikkelde in 2014 wereldwijd voor US$ 63 mrd aan transacties af voor institutionele, zakelijke, publieke en private klanten. Het hoofdkantoor van DTZ staat in Chicago. Het bedrijf heeft in meer dan 260 kantoren verspreid over 50 landen meer dan 26.000 werknemers in dienst. Zij vertegenwoordigen de bedrijfscultuur die gekenmerkt wordt door excellentie, klantgerichtheid, integriteit en samenwerking. Ga voor meer informatie naar: www.dtz.com of volg ons op Twitter: @DTZ.

Over TPG
TPG is een toonaangevende, wereldwijd actieve private beleggingsfirma. Het bedrijf, dat in 1992 werd opgericht, beheert momenteel US$ 67 mrd aan activa en heeft vestigingen in San Francisco, Fort Worth, Austin, Dallas, Houston, New York, Beijing, Hongkong, Londen, Luxemburg, Melbourne, Moskou, Mumbai, São Paulo, Shanghai, Singapore en Tokio. TPG heeft overal ter wereld ruime ervaring met publieke en private beleggingen door middel van leveraged buyouts, herkapitalisaties, spin-outs, groei-investeringen, joint ventures en herstructureringen. De bekendste vastgoedinvesteringen van TPG in Noord-Amerika zijn onder meer in Burger King, Northern Tier Energy, Petco, J. Crew, Taylor Morrison Home Corporation (NYSE:TMHC), ST Residential, Hotwire, Neiman Marcus en Chobani. TPG is al 20 jaar actief in Azië en deed daar omvangrijke investeringen in de Shenzhen Development Bank, China Grand Auto en BTPN. Daarnaast is TPG zeer actief in Australië, waar het bedrijf belegt in Healthscope, Myer Department Stores en Inghams. Ga voor meer informatie naar www.tpg.com.

Over PAG
PAG is een van de grootste alternatieve beleggingsbeheerders uit Azië, gericht op private equity, vastgoed en absolute return-strategieën. PAG beheert momenteel US$ 12 mrd aan vermogen, en heeft in zijn kantoren in Hongkong, Shanghai, Tokio, Beijing, Sydney, Singapore, Seoul, Shenzhen, en Delhi 300 medewerkers in dienst. PAG Asia Capital ("PAGAC"), de private equity strategie van PAG, is een pan-Aziatisch buyout-fonds. Deze portefeuille bestaat onder meer uit het beheer van, en gestructureerde beleggingen in financiële dienstverlening, de farmaceutische industrie, dienstverleners uit de automotive sector en de detailhandel. Naast de uitgebreide beleggingservaring met private equity, heeft PAG een solide track record op het gebied van vastgoed. Inmiddels realiseerde PAG meer dan 500 vastgoedgerelateerde transacties in Azië met een totale investeringswaarde van meer dan US$ 20 mrd. Ga voor meer informatie naar www.pagasia.com.

Over OTPP
Met meer dan $ 154,5 miljard aan netto activa (per 31 december 2014) is het Teachers' Pension Plan uit Ontario het grootste beroepsgebonden pensioenfonds in Canada. Deze zelfstandige organisatie belegt het vermogen uit het pensioenfonds en keert pensioenen uit aan 311.000 actieve en gepensioneerde onderwijzers in Ontario. Ga voor meer informatie, inclusief onze jaarverslagen over 2014 en voorgaande jaren, naar www.otpp.com. Volg ons op Twitter @OtppInfo.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact