Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Aantrekkingskracht Europees Vastgoed bij Internationale Investeerders

Europees vastgoed blijft voorlopig nog wel in de schijnwerpers staan bij internationale beleggers. Dit blijkt uit het nieuwste rapport ´Capital Views – The Allure of Europe´ van Cushman & Wakefield. Volgens de vastgoedadviseur is de aanhoudende aantrekkingskracht van Europa een gevolg van de hoge beleggersactiviteit over de afgelopen twee jaar, aantrekkelijke vastgoedprijzen gedreven door een verbeterd vastgoedaanbod, portefeuille herstructureringen, stijgende prijzen en de impact van het programma voor kwantitatieve geldverruiming van de ECB.

Terwijl de beleggingsactiviteit zich snel verspreidt naar alle uithoeken van Europa, eerst richting het Zuiden en nu ook richting Oost-Europa, blijven internationale kapitaalstromen gericht op de core markten Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen jaar ging 75 procent van de totale internationale geldstromen naar deze drie markten. Uit de analyse van Cushman & Wakefield blijkt dat dit nu aan het veranderen is waarbij vooral Zuid-Europa sterk op de radar komt. Spanje is, naast het Verenigd Koninkrijk, het enige Europese land dat geldstromen aantrekt vanuit alle werelddelen. Deze ontwikkeling zal de komende tijd in verhoogd tempo doorzetten nu meer en meer buitenlandse beleggers zich richten op nieuwe Europese markten.

Jan Willem Bastijn, CEO EMEA Capital Markets at Cushman & Wakefield, zegt: “In de huidige markt waarin banken aflossen, portfolio´s in toenemende mate worden verhandeld, de economie stabiliseert en er weer mogelijkheden zijn voor nieuwe ontwikkelingen, worden de keuzes die beleggers hebben groter en groter. Wij zien dat het aantal beleggers dat naar Europa kijkt zich wereldwijd uitbreiden waarbij ik wel de kanttekening maak dat alleen de vraag naar vastgoed niet voldoende is, voldoende kwalitatief aanbod is wat het daadwerkelijk mogelijk moet maken. Als dat er is, dan hoeft het niet te verbazen als 2015 een jaar wordt met een recordvolume aan vastgoedbeleggingstransacties.”

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact