Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Londen versterkt positie als duurste kantorenmarkt ter wereld

OSATW 2015
Klik om te vergroten

Amsterdam Zuidas met totale huisvestingslasten van € 512,- per m² BVO van positie 22 naar positie 28


  • Londen en Hongkong prolongeren positie op respectievelijk de eerste en tweede positie
  • New York stijgt twee plaatsen naar derde positie
  • Amsterdam wordt relatief goedkoper en zakt naar positie 28
  • Wereldwijd stegen de huurprijzen in 2014 met 7 procent, Amsterdamse Zuidas steeg met 1,4 procent

Amsterdam, 5 maart 2015 Londens West End is voor het derde opeenvolgende jaar de duurste kantorenmarkt ter wereld en laat daarmee Hongkong achter zich als nummer twee. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek: Office Space Across the World, de jaarlijkse wereldranglijst van Cushman & Wakefield. De tophuren in het West End zijn het afgelopen jaar met 4,6 procent gestegen, maar liggen nog altijd 13 procent onder het topniveau van 2007. Vanwege het beperkte aanbod en de verwachte oplevering van nieuwbouw in 2015, zullen er naar verwachting ook dit jaar wel verdere huurstijgingen plaatsvinden.

Michiel Boonen, Senior Researcher Cushman & Wakefield Nederland: “Hoewel de tophuurprijs op de Amsterdamse Zuidas licht steeg, daalde de Zuidas op de internationale ladder van duurste kantoorlocaties. De stijging van de tophuren met 1,4 procent bleef achter op die van kantorenmarkten in andere metropolen. Met een tophuurprijs van EUR 370,- per m² VVO per jaar en totale huisvestingslasten van EUR 512,- per m² BVO per jaar, blijft de Amsterdamse Zuidas een zeer aantrekkelijke locatie voor internationale kantoorgebruikers. Ook voor 2015 verwachten wij dat de huurprijzen hier slechts gering zullen stijgen als gevolg van de geplande uitbreidingen van de kantorenvoorraad.”

De gebruikersmarkt blijft zich wereldwijd geconfronteerd zien met complexe uitdagingen. Die betreffen niet alleen de prijs en de locatie van vastgoed maar in toenemende mate ook de situatie op het politieke wereldtoneel. In toenemende mate leidt dit onder kantoorgebruikers tot intensieve onderhandelingen over flexibele huurcontracten of lagere huurprijzen, vooral op locaties met een overaanbod.

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact