Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Uniek resultaat vastgoedeigenaren en V&D

Jeroen Lokerse
Klik om te vergroten

De gesprekken die de afgelopen weken en dagen hebben plaatsgevonden op het kantoor van Cushman & Wakefield hebben geleid tot overeenstemming tussen V&D en de eigenaren van de V&D-warenhuizen.

Jeroen Lokerse, Managing Partner Cushman & Wakefield, zegt over het akkoord: “Wij hebben ons het belang van V&D voor het Nederlandse winkellandschap aangetrokken. Dat was voor ons de drijfveer een overleg te starten afgelopen dinsdag met de verhuurders om gezamenlijk na te denken over hoe zij zouden kunnen bijdragen aan oplossingen. V&D en Sun Capital hebben afgelopen dinsdagavond een toelichting gegeven aan de eigenaren over de acute situatie bij V&D. Op dat moment was er vooral aandacht voor de problemen en de schuldvraag terwijl het juist zo belangrijk was over oplossingen na te denken. Daarvoor is vertrouwen nodig en die basis hebben we kunnen leggen. Hierdoor werd de focus op het vinden van oplossingen breed gedragen en ontstond er een gezamenlijk belang. Eigenaar IEF Capital heeft als grootste eigenaar van V&D-vastgoed vervolgens de leiding genomen in het ontwikkelen van een plan dat zij met veel doorzettingsvermogen op basis van hun kennis en kunde, hebben uitgewerkt. Dit plan is afgelopen zaterdagavond gepresenteerd aan de eigenaren, waarbij het in een tijdsbestek van enkele uren is bediscussieerd en uiteindelijk omarmd. Ik ben ontzettend trots op de slagkracht van de Nederlandse vastgoedmarkt en de professionalisering die afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Alle vastgoedeigenaren hebben duidelijk hun verantwoordelijkheid genomen. Een oplossing waarbij de belangen van individuele vastgoedeigenaren ondergeschikt zijn gemaakt aan het gezamenlijk belang heeft geleid tot een directe kostenbesparing voor V&D. De individuele belangen worden in de komende maanden uitgewerkt met V&D waarbij een evenwichtige huisvestingssituatie voor de lange termijn kan worden gerealiseerd. Het is fantastisch dat V&D als “systeemretailer” en icoon van de Nederlandse winkelmarkt is behouden."

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact