Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Prologis


Klik om te vergroten

Uitdaging

In November 2017 werd bij opdrachtgever Prologis bekend dat één van hun logistieke bedrijfspanden op Logistiek Park Eemhaven vrij zou komen. Huurder PostNL gaf aan conform contract te gaan vertrekken per November 2018. 

Vrijwel tegelijkertijd werd de Rotterdamse vastgoedmarkt benaderd met een zoekvraag van ca. 10.000 m² logistieke bedrijfsruimte voor het sterk groeiende Picnic, de online supermarkt. Die ruimte diende dicht bij de stad te liggen en goed ontsloten te zijn. Daarbij was er de voorkeur voor een relatief kort lopend contract wat ook nog eens op korte termijn in zou moeten gaan. Er bestond per slot van rekening reeds een wachtlijst van klanten die bediend dienden te gaan worden. Er was op dat moment geen aanbod beschikbaar wat volledig voldeed aan het zoekprofiel.


Oplossing

Vooruitlopend op het vertrek van PostNL hebben wij met Prologis nagedacht over een mogelijke nieuwe invulling van het pand. Aangezien het object enigszins verouderd was en niet meer voldeed aan de actuele eisen van logistieke dienstverleners, overwoog Prologis een herontwikkeling na het vertrek van PostNL. Het pand in huidige staat zou echter wel aansluiten bij de zoekvraag van Picnic, behoudens de gewenste huuringangsdatum. In goed overleg met de aanhurend makelaar van Picnic hebben wij hen kunnen overtuigen om te bezichtigen.
Daarnaast hebben wij gesprekken opgestart met PostNL, Picnic en Prologis om een mogelijk ingroeiscenario voor Picnic te bespreken, om tegemoet te komen aan de gewenste eerdere huuringangsdatum.
Tegen vergoeding van Picnic aan PostNL is een ingroeiscenario overeengekomen, met aansluitend een directe huurovereenkomst met Prologis


Resultaat

Cushman & Wakefield heeft namens Prologis, Picnic passende huisvesting kunnen bieden, ondanks het zeer gebrekkige aanbod in de markt. Prologis heeft tegen een marktconforme huurprijs een drie jarige huurovereenkomst gesloten met Picnic. Prologis heeft met het sluiten van deze relatief korte termijnovereenkomst de gelegenheid gecreëerd om de herontwikkeling van het pand verder voor te bereiden en onder begeleiding van Cushman & Wakefield gebruikersspecifiek te vermarkten.