Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Office for Metropolitan Architecture


Klik om te vergroten

Uitdaging

Het internationale architecten bureau “Office for Metropolitan Architecture” (OMA)  was voor de vestiging in Rotterdam opzoek naar nieuwe kantoorruimte, omdat de huidige locatie op de nominatie stond om te worden getransformeerd naar woningen. 


Oplossing

Door OMA te huisvesten in het  gerenoveerde kantoorgebouw ‘The Core’, werd er zowel een plaats worden gevonden die centraal ligt in de stad, alsmede een plaats die centraal stond in de stadsgeschiedenis. Uiteindelijk gaf de mogelijkheid om een grote open ruimte te huren, de doorslag om te kiezen voor ‘The Core’. 


Resultaat

Het resultaat is een nieuwe kantoorruimte midden in het dynamische stadscentrum van Rotterdam. De komst van een partij als OMA geeft het Rotterdam Central District en het gebouw ‘The Core’ een vergrootte aantrekkingskracht. Het nieuwe kantoor van OMA omvat circa 3.300 m2 en wordt tevens voorzien van een prominent dakterras.