Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

First Sponsor Group: de Armando portefeuille


Klik om te vergroten

Uitdaging

De uitdaging voor onze klant First Sponsor Group bestond uit twee delen:

Klantvraag 1


De Singaporese partij First Sponsor Group wilde graag een vastgoed portefeuille in Nederland aankopen.

Vanuit de goede samenwerking tussen First Sponsor Group en Cushman & Wakefield Singapore werd deze klant in contact gebracht met de Capital Markets afdeling van Cushman & Wakefield Nederland.

Klantvraag 2


Na aanschaf van deze portefeuille en enkele aanvullende objecten was First Sponsor Group op zoek naar een partij die voor hen de technische due diligence en herontwikkelingen kon uitvoeren/managen. Aanvullend zochten zij een partner die de objecten kon beheren en een partij die de leegstaande meters kon verhuren.


Oplossing

Cushman & Wakefield Nederland begeleidde First Sponsor Group in de aanschaf van de Armando portefeuille. De aankoopprijs bedroeg EUR 212.500.000 en bestond uit 16 objecten. 

Capital Markets vroeg John Konijn en zijn PDS team aan te haken voor de technische vraagstukken en renovatie werkzaamheden. Ook is het team van Office Agency gevraagd om invulling te geven aan de leegstaande meters en overeenkomsten met bestaande huurders te verlengen. Tot slot werd Asset Management benadert om zich te ontfermen over het beheer van enkele objecten.


Resultaat

Capital Markets begeleidde First Sponsor Group in de aankoop van de Armando portefeuille. PDS voerde voor hen technische due diligence en transformaties uit (o.a. woonunits in Berg & Bosch). Ook waren zij verantwoordelijk voor de grootschalige verbouwing van de Munthof. Asset Services beheert de objecten Berg & Bosch en Munthof. Office Agency heeft Munthof exclusief verhuurd voor oplevering. Daarnaast hebben wij co-exclusief de Olifant (22.000 m2 in de verhuur en hebben wij de leegstaande verdiepingen in de Mondriaan toren verhuurd en names FSG het huurcontract van Van Doorne verlengd.