Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield begeleidt expansie van DFS naar Nederland


DFS Cruquius
Klik om te vergroten

Uitdaging

Vanuit het Verenigd Koninkrijk begeleidt het Cross Border Retailteam van Cushman & Wakefield al een aantal jaren de Britse meubelgigant DFS bij hun huisvestingsvraagstukken in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In augustus 2013 legde DFS de plannen voor expansie naar het Europese vasteland op tafel waarin Nederland het eerste vestigingsland moest worden. Redenen van DFS voor deze keuze waren:

  • het profiel van de Nederlandse consument die sterk overeenkomt met die van de Engelse consument;
  • de logistieke hotspot die Nederland is voor Europa en 
  • de beschikbaarheid van goed personeel. 

Het Cross Border Retailteam bracht DFS in contact met de Nederlandse Retail adviseurs van Cushman & Wakefield om zo toegang te bieden tot lokale marktkennis en inzicht in kansen en mogelijkheden voor DFS. Uitgangspunten waren de specifieke vestigingseisen van DFS: een PDV/GDV-locatie gelegen op de beste woonboulevards van Nederland, louter een begane grondlocatie en een omvang van minimaal 1.500 m2 verkoopvloeroppervlak. DFS stelde Cushman & Wakefield exclusief in Nederland aan om de organisatie te begeleiden bij de huisvesting in Nederland.


Oplossing

Om te kunnen voldoen aan de doelstelling van DFS zijn pro-activiteit, uitstekende kennis van de landelijke en lokale winkelmarkt en sterke relaties met vastgoedeigenaren essentieel. De Retail adviseurs van Cushman & Wakefield hebben in nauwe samenwerking met DFS een huisvestingsstrategie voor de Nederlandse markt ontwikkelt. Een belangrijk aspect in de strategie was het in kaart brengen van mogelijke PDV/GDV-locaties gebaseerd op de vooraf door DFS geformuleerde eisen. Hieruit bleek een unit op woonboulevard Cruquius het best aan te sluiten op de wensen en ambities, waarna Cushman & Wakefield namens DFS in onderhandeling is getreden met de verhuurder.


Resultaat

In het najaar van 2014 opende DFS de deuren van de eerste vestiging in Nederland aan de Spaarneweg 26B-C in Cruquius. Een begane grond locatie met een omvang van 2.750 m2. Door het grote succes van deze eerste winkel is de zoekvraag van DFS vervolgens iets aangepast. Met een verkoopvloeroppervlak van minimaal circa 1.000 m2 kan zij ook uit de voeten en naast een locatie op een woonboulevard heeft DFS haar pijlen nu ook gericht op een centrumlocatie in Den Haag en in Amsterdam. Een tweede vestiging is sinds kort ook operationeel in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Daar is in het laatste kwartaal van 2015 een DFS-vestiging geopend van 993 m2. Cushman & Wakefield zal DFS exclusief blijven begeleiden bij hun verdere expansie in Nederland.

DFS, opgericht in 1969, is de toonaangevende meubel retailer in het Verenigd Koninkrijk en heeft ruim 100 winkels in het Verenigd Koninkrij, Ierland en nu dus ook in Nederland. DFS heeft drie eigen fabrieken, waar o.a. circa 3.500 sofa´s per week worden geproduceerd. De hoge kwaliteit van dienstverlening aan hun klanten is gegarandeerd, omdat alle diensten die zij leveren, van productie tot levering, in eigen beheer zijn.

Contacten

Arjen Boesveldt

International Partner

Telefoon +31 208002035

Contact

Recente Case Studies

De internationale off-price multibrand retailer TK Maxx, expandeert fors in Europa. Hierbij consulteert de retailer regelmatig het Cross Border Retail team van Cushman & Wakefield. Medio 2014 kwam Nederland bij TK Maxx in beeld voor een volgende toetreding.

Lees Meer...