Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Huurprijsherzieningen: het optimaliseren van uw locatie


Petit Bateau
Klik om te vergroten

Uitdaging

Onze cliënt is Syntrus Achmea Real Estate & Finance, de eigenaar van Hoogstraat 19-21 in Den Haag. Sinds 2004 is Petit Bateau huurder van deze winkel, die het huren voor onbepaalde tijd met ingang van 2013. Het huurprijsniveau van de winkel niet is aangepast sinds de ingangsdatum van de huurovereenkomst, terwijl een analyse van de huurdatabase laat zien dat de huurniveaus in het gebied aanzienlijk zijn toegenomen. Eigenaar heeft Cushman & Wakefield gevraagd voor een quick scan en een advies met betrekking tot huurherziening alsmede huuroptimalisatiemogelijkheden voor deze specifieke locatie.


Oplossing

Cushman & Wakefield maakte een analyse van de marktsituatie en huurniveaus in het winkelgebied Hoogstraat in Den Haag, dat tot stand is gekomen door het analyseren van marktgegevens, marktsentiment alsmede het vergelijken van winkelruimten in de directe omgeving. Op basis van de bevindingen heeft Cushman & Wakefield Syntrus Achmea Real Estate & Finance een gegrond en goed onderbouwd advies gegeven betreffende:

  1. een forse huurverhoging;
  2. een nieuwe huurovereenkomst bestaande uit een nieuwe (langere) vaste huurtermijn.

Naar aanleiding van dit advies is Cushman & Wakefield namens de verhuurder huurprijs- en huurtermijnonderhandelingen begonnen met de bestaande huurder Petit Bateau.


Resultaat

De onderhandelingen met Petit Bateau zijn geëindigd in een huurverhoging van ongeveer 25 procent, evenals een nieuwe vaste huurtermijn van 5 + 5 jaar, wat leidde tot een aanzienlijke toename van de marktwaarde van het pand. Dit optimalisatieresultaat zorgde voor onze klant - Syntrus Achmea Real Estate & Finance - vervolgens voor een gezond rendement op hun investering.

Contacten

Arjen Boesveldt

International Partner

Telefoon +31 208002035

Contact