Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

H&M opent grootste flagshipstore in Rotterdam


HM Rotterdam
Klik om te vergroten

Uitdaging

CBRE Global Investors is eigenaar van de Beurstraverse én van de Passage aan het Beursplein in Rotterdam. Tezamen is dit het grootste winkelvastgoedproject in de portefeuille van deze eigenaar. Eind 2012 bespreken CBRE Global Investors en Cushman & Wakefield de ontstane leegstand in de Passage. De eigenaar zoekt een structurele oplossing die de marktwaarde van haar grootste project verbetert en waarmee inzicht wordt verkregen in de potentieel grootste huurder in het winkelgebied.


Oplossing

Het was bij Cushman & Wakefield bekend dat H&M, naast de bestaande drie vestigingen in Rotterdam (Beursgallery, Beurstraverse en Lijnbaan), de ambitie heeft een flagshipstore te openen in Rotterdam waarin ook andere merken binnen de H&M Group, zoals Weekday en Monki, gehuisvest kunnen worden. Dit zou een sterke structurele oplossing zijn voor de Passage. De impact ervan is echter groot, het kan niet worden gerealiseerd in de bestaande situatie. Om een H&M flagshipstore te plaatsen is een substantiële herontwinkkeling van de Passage nodig. Dit hield onder andere in het dichtzetten van enkele grote vloeren, volledige inbouw verticaal verkeer (roltrappen en liften) en vervangen van alle installaties. .

Namens CBRE Global Investors is Cushman & Wakefield de onderhandelingen aangegaan met H&M. Op basis van eerdergenoemde voorwaarden en met de opdracht de zittende huurders in de Passage te beëindigen of te verplaatsen.


Resultaat

De locatie die H&M nodig had om in Rotterdam de grootste flagshipstore van Europa te realiseren is door intensieve onderhandelingen en efficiënte samenwerking met de Asset Manager en Property Manager van de Passage gecreëerd. De onderhandelingen met nieuwe huurder H&M hebben twee jaar in beslag genomen. In diezelfde periode zijn eveneens de vijf zittende huurders verplaatst en is de herontwikkeling gerealiseerd.

Op 17 oktober 2014 opende H&M Europa´s grootste flagshipstore aan de Beurstraverse in Rotterdam. De winkel heeft een totale oppervlakte van circa 6.300 m2. Het project is binnen de mede door Cushman & Wakefield gemaakte kostenraming aangaande beëindiging en verplaatsing van zittende huurders gerealiseerd. De huurovereenkomst aan H&M zorgt voor een hogere marktwaarde en inzicht in de gerealiseerde omzetten van de huurder. Dit brengt eigenaar CBRE Global Investors een langjarig gezond rendement van haar grootste winkelvastgoedproject in Nederland.

“Binnen budget en met uitsluitend tevreden huurders, heeft Cushman & Wakefield ons in staat gesteld de marktwaarde van ons grootste winkelproject langjarig te verbeteren”

Asset Manager, CBRE Global Investors

Contacten

Arjen Boesveldt

International Partner

Telefoon +31 208002035

Contact