Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield adviseert Ted Baker bij opening eerste winkel in Nederland


Ted Baker
Klik om te vergroten

Uitdaging

Het winkelconcept van Ted Baker stelt zeer specifieke vestigingseisen: karakteristieke winkelpanden, te midden van high-end brands, in de binnenstad met een omvang van circa 300 m2 verkoopvloeroppervlak. Een extreem schaars product en voor Amsterdam geldt dan eigenlijk dat alleen de Leidsestraat in aanmerking komt.


Oplossing

Het was bij Cushman & Wakefield bekend dat de winkel aan de Leidsestraat 64-66, een karakteristiek pand op de dominante hoek van de Leidsestraat en de Kerkstraat, via een tender op de markt zou komen. Door de goede marktkennis van de Retail adviseurs gecombineerd met sterke relaties met de vastgoedeigenaren in de binnenstad, kon Cushman & Wakefield een voorkeurspositie voor Ted Baker realiseren in het tenderproces. Cushman & Wakefield is er dan ook in geslaagd de verhuurder ervan te overtuigen dat Ted Baker de beste huurder voor dit pand zou zijn, waarna verhuurder en Ted Baker exclusief in onderhandeling zijn gegaan.


Resultaat

In de zomer van 2015 opende Ted Baker de deuren van de eerste winkel in Nederland in de Leidsestraat in Amsterdam. De winkel is gelegen op een zeer gewilde, unieke en dominante hoeklocatie in de binnenstad van Amsterdam met een winkel op de begane grond en de eerste verdieping met opslagruimte in de kelder en kantoorruimte op de tweede verdieping. Voorafgaand aan de opening is de winkel van buiten en van binnen volledig gerenoveerd en geoptimaliseerd door verhuurder Vastned. Voor Vastned betekent deze transactie een langjarige verbetering van dit beleggingsobject.


Het Britse, beursgenoteerde designer brand Ted Baker wordt voor de huisvesting internationaal begeleid door het Cross Border Retail team van Cushman & Wakefield. In dit traject kwam in 2014 naar voren dat Ted Baker zich in Nederland wilde gaan vestigen. In lijn met de bedrijfsfilosofie van Cushman & Wakefield betekende dit dat deze mondiaal opererende retailer werd geïntroduceerd bij het lokale Nederlandse Retailteam. Dit vanuit de diepgewortelde overtuiging dat echte waarde creëren voor klanten begint met grondige kennis van lokale markten.

“Onze eerste winkel in Nederland is een prachtige flagship store waar wij klanten de beleving kunnen bieden die zij zoeken. Het is voor ons een prachtige en succesvolle entree op de Nederlandse winkelmarkt. ”

Real Estate Manager Ted Baker, Londen

Contacten

Arjen Boesveldt

International Partner

Telefoon +31 208002035

Contact