Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

ICL Holding The Netherlands Cooperation U.A.


Klik om te vergroten

Uitdaging

ICL Holding The Netherlands Cooperation U.A. (hierna: ICL) heeft gekozen voor Amsterdam als centrale uitvalsbasis voor het Europese Shared Service Center. Hiervoor zocht ICL circa 5.500 m² kantoorruimte voor 250 tot 300 medewerkers (FTE). Voorafgaand aan de zoektocht naar geschikte huisvesting heeft ICL Cushman & Wakefield gevraagd te adviseren over de beste (vastgoed)strategie en te begeleiden bij de uitvoering en implementatie daarvan. Zowel het financiële als het niet-financiële resultaat speelde voor ICL een belangrijke rol in de aanhuur van dit nieuwe Europese Shared Service Center. Gestart is met de uitonderhandeling van een tijdelijke kantoorlocatie voor circa 50 medewerkers van het Europese Shared Service Center van ICL. Dit is gevonden in een serviced business center van Regus. Inmiddels is ICL gehuisvest in gebouw Prinsenhof aan het Koningin Wilhelminaplein 30 in Amsterdam.


Oplossing

• De corporate policies en goedkeuringsprocedures van ICL zijn gedefinieerd en afgewogen;
• De intrinsieke motieven en doelstellingen van ICL zijn afgestemd;
• De criteria en voorkeuren van ICL zijn geïnventariseerd;
• Aan de hand van scenarioplanning is een duidelijke strategie en processtructuur geformuleerd;
• Op basis van de geformuleerde strategie en het programma van eisen is er een gedetailleerd
marktonderzoek verricht;
• Alternatieve opties in the markt zijn geëxploreerd;
• Onderhandelingen zijn opgestart en met behulp van modellering inzichtelijk gemaakt qua optimale
kwantitatieve en kwalitatieve maxima;
• Voorwaarden zijn vastgelegd in een zogenaamde ´Letter of Intent´ en de juridische ´due diligence´ is
gecoördineerd en een correcte schriftelijke vastlegging van de commerciële afspraken is bewaakt.


Resultaat

C&W heeft voor ICL een significante financiële besparing uitonderhandeld voor een langjarig huurcontract vanaf 1 januari 2015. In vervolg op de tijdelijke huisvesting in een serviced business center van Regus hebben de adviseurs van C&W een huurovereenkomst uitonderhandeld voor huisvesting in gebouw Prinsenhof in Amsterdam. Deze overeenkomst met de Maarsen Groep biedt ICL de flexibiliteit die nodig is voor het het Europese Shared Service Center omdat de organisatie kan ´ingroeien´ in het gebouw maar ook alle mogelijkheden heeft voor onderverhuur en zelfs overdracht van (een deel van) het contract aan een andere huurder. Tevens is overeengekomen dat ICL het recht heeft om aan het einde van de huurovereenkomst de locatie achter te laten in de staat waarin het dan is.

“De adviseurs van Cushman & Wakefield zijn prettig om mee samen te werken, ze hebben veel kennis van de kantorenmarkt in Amsterdam en wisten dit uitstekend te vertalen naar een oplossing voor ICL. Ook op het senior management van ICL maakten de consultants van C&W een zeer ervaren indruk. Wij waarderen in het bijzonder de beschikbaarheid en goede communicatie van C&W en bevelen de adviseurs dan ook zeker aan.”
Steven Degen, Vice President Finance Europe ICL

Contacten

Pieter van der Peet

Pieter van der Peet

Partner Capital Markets

Telefoon +31 208002052

Contact