Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

GVB Amsterdam


Klik om te vergroten

Uitdaging

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam (GVB) huurde in Amsterdam 11.500 m² kantoorvloer en wilde dit terugbrengen naar 6.500 m². Het GVB vroeg Cushman & Wakefield de organisatie te helpen bij het realiseren van deze doelstelling. De ondersteuning omvatte het begeleiden van het vervoersbedrijf bij het ontwikkelen van een optimale huisvestingsstrategie en locatiekeuze en vervolgens het adviseren van de organisatie bij de onderhandelingen met de verhuurder van de huidige locatie.


Oplossing

Na een inventarisatie van de lopende huurovereenkomst van het GVB heeft Cushman & Wakefield de ruimtelijke, functionele en technische criteria voor de huisvesting van het vervoersbedrijf vastgesteld. Vervolgens is er, aan de hand van scenarioplanning, een heldere en duidelijke huisvestingsstrategie geformuleerd en een processtructuur vastgelegd. De huisvestingsstrategie was het uitgangspunt voor een nauwgezet en gedetailleerd marktonderzoek. Een aantal alternatieve huisvestingsopties werd onderzocht.

Cushman & Wakefield maakte voor het GVB, op basis van modellering, inzichtelijk wat de optimale kwantitatieve en kwalitatieve maxima zijn voor een efficiënte en effectieve huisvesting. Op basis hiervan zijn de onderhandelingen namens het vervoersbedrijf met de verhuurder gevoerd en is een nieuwe huurovereenkomsten tot stand gekomen op de bestaande locatie.


Resultaat

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf van Amsterdam heeft door de begeleiding van Cushman & Wakefield een besparing van circa 75% gerealiseerd op de totale huisvestingskosten. Een significant deel van de besparing wordt gerealiseerd door de nieuwe, scherp uitonderhandelde huurprijs.

Contacten

Pieter van der Peet

Pieter van der Peet

Partner Capital Markets

Telefoon +31 208002052

Contact

Contacten

Ingrid Wallisch

Ingrid Wallisch

PR & Communicatie Manager

Telefoon +31 208002048

Contact