Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield verzorgt portefeuille taxaties voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance


Syntrus Achmea V&A
Klik om te vergroten

Uitdaging

Sinds 2011 is de afdeling Valuation & Advisory van Cushman & Wakefield één van de vaste taxateurs op de portefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Een deel van deze portefeuille is eigendom, maar veruit het grootste deel bestaat uit objecten die worden beheerd door Syntrus Achmea en in eigendom zijn bij diverse pensioenfondsen.


Oplossing

Na een succesvolle pitch en een tweetal proeftaxaties ontving Cushman & Wakefield eind 2010 de opdracht voor de taxatie van een deel van de portefeuille met ingang van het eerste kwartaal van 2011.

Het doel was en is een duidelijke en heldere taxatie, waarbij de marktwaarde van het betreffende object wordt vastgesteld middels zowel een BARNAR waardering als een DCF waardering. Voor elk te taxeren object worden beide waarderingen aangeleverd in combinatie met een door Syntrus Achmea ontwikkelde factsheet. Bij elke eerste taxatie van een nieuw vastgoedobject wordt een volledige taxatierapportage opgesteld.
Daarnaast worden er elk kwartaal algemene documenten en overzichten zoals onder andere een algemeen marktverhaal en marktwaarde- en huurwaardeoverzichten aangeleverd.

Inmiddels zijn alle aan te leveren onderdelen geëvolueerd door de verscherpte regelgeving omtrent vastgoedwaarderingen en de 28 PTA-aanbevelingen. Cushman & Wakefield past de waarderings-modellen en rapportages telkenmale aan, zodat aan alle regelgeving en aan de wensen van de opdrachtgever wordt voldaan.

Cushman & Wakefield levert elk kwartaal waarderingen aan, waarbij het aantal taxaties per kwartaal nog altijd oploopt. Sommige objecten worden één of twee keer per jaar gewaardeerd, anderen komen elk kwartaal van ieder jaar aan bod.


Resultaat

Een tevreden opdrachtgever en een inmiddels circa vier jaar lopende taxatieopdracht. Het aantal taxaties per kwartaal groeit nog steeds door de herverdeling van de te taxeren objecten over de diverse taxateurs. Het gedeelte van de portefeuille die wij waarderen bestaat uit diverse soorten vastgoed, variërend van kleinschalige winkelpanden tot grote winkelcentra en van kleine bedrijfsunits tot grote kantoorobjecten.

Contacten

Ronald van der Zalm

Ronald van der Zalm

Associate - Valuer

Telefoon +31 610826056

Contact