Cushman & Wakefield begeleidt UBS bij revitalisering gebouw HeadQuarter in Den Haag


UBS Den Haag
Klik om te vergroten

Uitdaging

Gebouw HeadQuarter in Den Haag heeft in de afgelopen 2 jaar een intensieve transformatie ondergaan nadat het Ministerie van Social Zaken en Werkgelegenheid het pand in 2011 verliet. Van een gebouw met een sterk gesloten overheidskarakter is het veranderd in een fris, open en modern kantoor met goede voorzieningen zoals een koffiebar, modern restaurant concept en hoog service niveau tegen een concurrerend prijsniveau.


Oplossing

Bij het vertrek van het Ministerie uit het gebouw bleek duidelijk dat de concurrerende gebouwen in de omgeving beter aansloten bij de actuele vraag van huurders. UBS begreep goed dat een verandering in het gebouw noodzakelijk was, vooruitlopend op het aantrekken van nieuwe huurders. Cushman & Wakefield heeft in de samenwerking met UBS de wensen van de bestaande huurders zoveel mogelijk aan laten sluiten bij de noodzakelijke verandering, daarbij rekening houdende met het bewaken van een competitief servicekosten niveau.


Resultaat

  •  Volledige renovatie van het entree gebied, inclusief nieuwe receptie, koffiebar en entree,
  •  Inbouw van een volledig show office ten behoeve van verhuur
  •  Vernieuwing signage
  •  Modern facilities concept

Nadat het gebouw aanvankelijk voor ruim tweederde leeg kwam is de bezetting inmiddels ruim verdubbeld en zijn high end huurders als AT&T en Hague Security Delta in het pand gehuisvest.